Ga naar de inhoud

Jamie Carragher (ex-Liverpool) is snoeihard na 2-5 tegen Real: "Een gênante vertoning"

 wo 22 februari 2023 07:41
De spelers van Liverpool druipen ontgoocheld af na de 2-5 tegen Real.
De spelers van Liverpool druipen ontgoocheld af na de 2-5 tegen Real.

Het seizoen van Liverpool was tot nog toe al een mager beestje en daar is gisteravond ook nog eens de draai om de oren van Real Madrid bijgekomen. Voormalig Liverpool-verdediger Jamie Carragher, nu analist voor de Engelse televisie, had na afloop geen goed woord over voor zijn ex-club.

Liverpool staat op een troosteloze 8e plaats in de Premier League en is al uitgeschakeld in de FA Cup en de League Cup, 2 trofeeën die het team vorig seizoen nog wist te winnen. Na gisteravond staat de club ook nog eens op de drempel van een Europese exit.

 

"Het was een gênante vertoning", nam Jamie Carragher bij CBS geen blad voor de mond. "We zoeken al het hele seizoen naar excuses waarom het niet loopt zoals voorheen bij Liverpool, maar die 2e helft tegen Real Madrid was gewoon een schande."

 

"Liverpool had geen kansen en toonde geen vechtlust. Je verliest die 2e helft met 0-3, terwijl je naar de Kop mag spelen in een wedstrijd waarin het 2-2 staat en waar de kwalificatie voor de kwartfinales op het spel staat. Het was pure chaos. Defensief was het dramatisch en dat is eigenlijk al het hele seizoen zo."

Nu het hechte blok van 6 spelers voor de verdediging weg is, is het allemaal te veel voor de defensie om op te lossen.

Jamie Carragher

De voorbije seizoenen was de defensie een van de sterktes van Liverpool. Daar blijft nu nog maar weinig van over. Maar volgens Carragher is het probleem groter dan alleen maar de verdediging.

 

"Het middenveld heeft niet meer dezelfde energie en de nieuwe aanvallers zetten niet die versmachtende druk zoals Firmino en Mané dat wel deden. Jarenlang stond er voor de verdediging een hecht blok van 6 spelers dat zo hard en slim werkte dat het zijn gelijke niet kende. Nu dat weg is, is het allemaal te veel voor de verdediging om op te lossen."

 

"Real Madrid speelde wel fantastisch. Ik heb nog nooit gezien dat een team naar Anfield komt en Liverpool zo vernedert op een Europese avond, maar toch: dit zijn de 2 teams die vorig jaar de Champions League-finale speelden. Wat Liverpool dit jaar laat zien, kan echt niet door de beugel."

Gerelateerd: