Real Madrid doet foutje van Courtois vergeten met sensationele comeback tegen Liverpool

  1. 36' - Doelpunt - Vinícius Júnior (2 - 2)
  2. 27' - Verv. David Alaba door Nacho
  3. 21' - Doelpunt - Vinícius Júnior (2 - 1)
  4. 14' - Doelpunt - Mohamed Salah (2 - 0)
  5. 4' - Doelpunt - Darwin Núñez (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Harvey Elliott
  2. 87' - Verv. Luka Modric door Toni Kroos
  3. 87' - Verv. Karim Benzema door Marco Asensio
  4. 85' - Verv. Stefan Bajcetic door Harvey Elliott
  5. 81' - Verv. Rodrygo door Dani Ceballos
  6. 73' - Verv. Jordan Henderson door James Milner
  7. 73' - Verv. Joe Gomez door Joel Matip
  8. 67' - Doelpunt - Karim Benzema (2 - 5)
  9. 64' - Verv. Darwin Núñez door Diogo Jota
  10. 64' - Verv. Cody Gakpo door Roberto Firmino
  11. 60' - Geel - Vinícius Júnior
  12. 55' - Doelpunt - Karim Benzema (2 - 4)
  13. 47' - Doelpunt - Éder Militão (2 - 3)
  4'goalDarwin Núñez1 - 0
  14'goalMohamed Salah2 - 0
  21'goal Vinícius Júnior2 - 1
  36'goal Vinícius Júnior2 - 2
  47'goalÉder Militão2 - 3
  55'goalKarim Benzema2 - 4
  67'goalKarim Benzema2 - 5

  Real Madrid bewees nog maar eens dat het in de Champions League niet uit zijn lood te slaan is. De Madrilenen keken na een kwartier - en een blunder van Thibaut Courtois - al tegen een 2-0-achterstand aan, maar het koningskoppel Vinicius Junior/Karim Benzema zorgde ultiem nog voor een zoveelste spectaculaire remontada. Het spektakelstuk eindigde uiteindelijk met 2-5.

  Liverpool - Real in een notendop

  • Sleutelmoment: Meteen na rust vertrappelt de bekerhouder Liverpool. Nog geen vijf minuten ver en MIlitao dondert een vrije trap van Modric in doel. Het breken van de Liverpoolse geesten was bijna hoorbaar

   

  • Man van de match: Vinicius Junior was de man om zijn ploeg in de eerste helft op sleeptouw te nemen. Eerst met een geweldige krul, daarna met heel wat geluk dankzij een flaterende Alisson.

   

  • Opvallend: Met Thibaut Courtois en Alisson Becker waren twee van ’s werelds beste doelmannen in Liverpool vanavond. Beiden flaterden en zorgden zo voor een doelpunt, maar de monsterscore van Real haalt de focus weg van de ‘oepsies’ van de twee heren.

  Comeback kings

  Een moeilijke periode achter de kiezen, dat hadden Madrid en Liverpool gemeen voor deze wedstrijd. Maar voor Real Madrid begint het seizoen pas in februari, dat is nu wel duidelijk.

   

  Liverpool begon sterk, met een showcase van wat Klopp-voetbal is: hoge druk en als een zwerm hooggetalenteerde bijen. Na vier minuten was het de getergde Nunez die met een fenomenaal hakje zijn ploeg op voorsprong bracht.

   

  Op rechts was er een herboren Mohamed Salah die Alaba keer op keer met huid en haar opat. Drie, vier keer ging hij erover, maar uiteindelijk was het een fout van Courtois die de 2-0 inleidde. Een knietje waar het niet hoorde, deponeerde de bal bij de Egyptenaar.

   

  Een memorabele avond voor Liverpool? Wel. Vini Jr dacht er het zijne van en krulde eerst enig mooi voorbij Alisson. Die ging daarna net als zijn overbuur in de fout, en trapte de bal, via Vini Jr, in eigen doel. 2-2 aan de rust.

   

  Die ververste vooral de energie en moed van Madrid, dat al na 5 minuten de remontada vervolledigde. Militao werd op een vrije trap alleen gelaten.

   

  Karim Benzema moest dan nog eraan beginnen. Zijn eerste ging eigenlijk naast, maar het been van Joe Gomez dacht daar anders over. Geen écht doelpunt, en dus moest Benzema nog even doorduwen. Hij ging rond Alisson, drie spelers op de lijn konden hem niet meer afstoppen.

   

  Liverpool belachelijk gemaakt in eigen huis, en dus moeten de Reds met drie doelpunten in het rood naar het Bernabeu. De groten staan op wanneer de druk het hoogst is, maar wat doe je als je tegen al tegen de grootsten speelt? Afspraak op 15 maart in Madrid.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Kovacs maakt een einde aan de lijdensweg van Liverpool. Dat begon goed aan de wedstrijd, maar gaf voor de rust een dubbele voorsprong nog uit handen. Na rust was er maar één ploeg op Anfield, Benzema (twee keer) en Militao hielpen de Koninklijke aan de vijfklapper. Een zwarte dag voor Liverpool. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Harvey Elliott van Liverpool tijdens tweede helft, minuut 93
  4. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 90. +3. Nog drie minuten voetbal, maar daar verwachten we niet veel meer van. Liverpool heeft de bal, maar kan er uiteindelijk niets mee. You'll Never Walk Alone weerklinkt wel nog eens. .
  6. tweede helft, minuut 88. Het had nog 3-5 kunnen worden, na Madrileens balverlies. Salah kan gaan lopen, maar kiest verkeerd. Links van hem was Jota een goede loop begonnen. .
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Real Madrid, Toni Kroos erin, Luka Modric eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Real Madrid, Marco Asensio erin, Karim Benzema eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Liverpool, Harvey Elliott erin, Stefan Bajcetic eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Anfield valt stil. De match is, net als de energie van Liverpool en haar fans, helemaal doodgebloed. Je zou voor minder, na zo'n oplawaai. .
  11. tweede helft, minuut 82. Alexander-Arnold heeft er genoeg van gehad en duwt Ceballos met twee handen omver, net buiten de zestien. Kovacs wil er niet van weten.  .
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Real Madrid, Dani Ceballos erin, Rodrygo eruit
  13. tweede helft, minuut 80. De Koninklijke laat zich in de eigen zestien duwen. Alles onder controle. .
  14. tweede helft, minuut 77. De thuisploeg duwt Madrid toch nog wat achteruit, de afgelopen vijf minuten. Milner is er op zijn oude dag nog ingekomen, en geeft een strakke voorzet, maar hij vindt geen ploegmaat. .
  15. tweede helft, minuut 73. Liverpool met twee gezichten. Liverpool was begonnen aan de match met een monsterlijke intensiteit, maar van dat monster blijft niet veel meer open. De bezoekers voetballen vanuit een zetel, het is kat en muis, met Liverpool als bijzonder weerloze muis. .
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Liverpool, James Milner erin, Jordan Henderson eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Liverpool, Joel Matip erin, Joe Gomez eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Roberto Firmino kopt, een vangballetje voor Thibaut Courtois. Die is vooral blij dat niemand na deze match nog aan zijn flater gaat denken. .
  19. tweede helft, minuut 70.
  20. tweede helft, minuut 69.