55'
67'
2 - 5
67'

Real Madrid bewees nog maar eens dat het in de Champions League niet uit zijn lood te slaan is. De Madrilenen keken na een kwartier - en een blunder van Thibaut Courtois - al tegen een 2-0-achterstand aan, maar het koningskoppel Vinicius Junior/Karim Benzema zorgde ultiem nog voor een zoveelste spectaculaire remontada. Het spektakelstuk eindigde uiteindelijk met 2-5.

Liverpool - Real in een notendop

• Sleutelmoment: Meteen na rust vertrappelt de bekerhouder Liverpool. Nog geen vijf minuten ver en MIlitao dondert een vrije trap van Modric in doel. Het breken van de Liverpoolse geesten was bijna hoorbaar

• Man van de match: Vinicius Junior was de man om zijn ploeg in de eerste helft op sleeptouw te nemen. Eerst met een geweldige krul, daarna met heel wat geluk dankzij een flaterende Alisson.

• Opvallend: Met Thibaut Courtois en Alisson Becker waren twee van ’s werelds beste doelmannen in Liverpool vanavond. Beiden flaterden en zorgden zo voor een doelpunt, maar de monsterscore van Real haalt de focus weg van de ‘oepsies’ van de twee heren.

Comeback kings

Een moeilijke periode achter de kiezen, dat hadden Madrid en Liverpool gemeen voor deze wedstrijd. Maar voor Real Madrid begint het seizoen pas in februari, dat is nu wel duidelijk.

Liverpool begon sterk, met een showcase van wat Klopp-voetbal is: hoge druk en als een zwerm hooggetalenteerde bijen. Na vier minuten was het de getergde Nunez die met een fenomenaal hakje zijn ploeg op voorsprong bracht.

Op rechts was er een herboren Mohamed Salah die Alaba keer op keer met huid en haar opat. Drie, vier keer ging hij erover, maar uiteindelijk was het een fout van Courtois die de 2-0 inleidde. Een knietje waar het niet hoorde, deponeerde de bal bij de Egyptenaar.

Een memorabele avond voor Liverpool? Wel. Vini Jr dacht er het zijne van en krulde eerst enig mooi voorbij Alisson. Die ging daarna net als zijn overbuur in de fout, en trapte de bal, via Vini Jr, in eigen doel. 2-2 aan de rust.

Die ververste vooral de energie en moed van Madrid, dat al na 5 minuten de remontada vervolledigde. Militao werd op een vrije trap alleen gelaten.

Karim Benzema moest dan nog eraan beginnen. Zijn eerste ging eigenlijk naast, maar het been van Joe Gomez dacht daar anders over. Geen écht doelpunt, en dus moest Benzema nog even doorduwen. Hij ging rond Alisson, drie spelers op de lijn konden hem niet meer afstoppen.

Liverpool belachelijk gemaakt in eigen huis, en dus moeten de Reds met drie doelpunten in het rood naar het Bernabeu. De groten staan op wanneer de druk het hoogst is, maar wat doe je als je tegen al tegen de grootsten speelt? Afspraak op 15 maart in Madrid.

90+4'

Kovacs maakt een einde aan de lijdensweg van Liverpool. Dat begon goed aan de wedstrijd, maar gaf voor de rust een dubbele voorsprong nog uit handen. Na rust was er maar één ploeg op Anfield, Benzema (twee keer) en Militao hielpen de Koninklijke aan de vijfklapper. Een zwarte dag voor Liverpool.

90+3'
90+1'

90'

+3

Nog drie minuten voetbal, maar daar verwachten we niet veel meer van. Liverpool heeft de bal, maar kan er uiteindelijk niets mee. You'll Never Walk Alone weerklinkt wel nog eens.

88'

Het had nog 3-5 kunnen worden, na Madrileens balverlies. Salah kan gaan lopen, maar kiest verkeerd. Links van hem was Jota een goede loop begonnen.

87'
87'
85'

Anfield valt stil

De match is, net als de energie van Liverpool en haar fans, helemaal doodgebloed. Je zou voor minder, na zo'n oplawaai.

82'

Alexander-Arnold heeft er genoeg van gehad en duwt Ceballos met twee handen omver, net buiten de zestien. Kovacs wil er niet van weten.

81'
80'

De Koninklijke laat zich in de eigen zestien duwen. Alles onder controle.

77'

De thuisploeg duwt Madrid toch nog wat achteruit, de afgelopen vijf minuten. Milner is er op zijn oude dag nog ingekomen, en geeft een strakke voorzet, maar hij vindt geen ploegmaat.

73'

Liverpool met twee gezichten

Liverpool was begonnen aan de match met een monsterlijke intensiteit, maar van dat monster blijft niet veel meer open. De bezoekers voetballen vanuit een zetel, het is kat en muis, met Liverpool als bijzonder weerloze muis.