Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 16  /  18 - Amstel Gold Race
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Geen titelverdediger Tadej Pogacar in Strade Bianche: "Wil goed zijn in Parijs-Nice"

 di 21 februari 2023 17:14
Tadej Pogacar
Tadej Pogacar demonstreerde in de editie van vorig jaar.

Het peloton hoeft een nieuwe solo van Tadej Pogacar niet te vrezen in de Strade Bianche. De titelverdediger laat verstek gaan voor de grindwegen in Italië en richt zijn pijlen op Parijs-Nice, dat een dag later van start gaat. Dat heeft de Sloveen bevestigd bij Sporza.

Geen Strade Bianche, wel Parijs-Nice

Vorig jaar luisterde Tadej Pogacar de Strade Bianche op met een solo van 50 kilometer. Op de strook van Monte Sante Marie stoof hij weg van de concurrentie, die slechts een bijrol speelde in Italië.

 

Dit jaar staat de Sloveen niet aan de start, omdat hij zijn ambities in Parijs-Nice niet kan rijmen met de kalender. De Strade wordt op zaterdag 4 maart gereden, de rittenkoers in Frankrijk gaat een dag later van start.

De combinatie Strade Bianche en Parijs-Nice is een interessante uitdaging, maar het zal voor een andere keer zijn.

Tadej Pogacar

"De eerstvolgende wedstrijd op mijn planning is Parijs-Nice", bevestigt Pogacar in gesprek met Sporza-commentator Ine Beyen. "Als ik daar goed wil zijn, moet ik ook enkele dagen op voorhand oefenen voor de ploegentijdrit (op dag 3)."

 

Pogacar had nochtans lange tijd de Strade Bianche op zijn planning staan. "Het was een moeilijke beslissing om die wedstrijd te schrappen."

 

"De combinatie van de Strade Bianche en Parijs-Nice is een interessante uitdaging, maar het zal voor een andere keer zijn", zegt Pogacar geflankeerd door zijn vriendin Urska Zigart.

Hoe ziet Pogacars programma er voor de rest uit? "Ik rijd voortaan enkel zware en belangrijke wedstrijden. In de Ronde van Vlaanderen en Milaan-Sanremo wil ik goed zijn. Daarna zijn alle pijlen op de Tour gericht."

Gerelateerd: