Ga naar de inhoud

De laatsten zullen de eersten zijn in UAE Tour? Door blunder bij UCI kreeg Plapp (7e) meer punten dan zijn voorganger

 ma 20 februari 2023 17:12

Een nieuwe pagina in het blunderboek van de UCI. Door een fout in het reglement van de internationale wielerorganisatie kreeg de zevende in het dagklassement van de UAE Tour vandaag meer punten dan de zesde. Concreet: Lucas Plapp (7e) werd 6 UCI-punten toebedeeld, zijn voorganger Phil Bauhaus (6e) slechts 5.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
De UCI stelt naar jaarlijkse gewoonte een reglement op met regels en informatie over de verschillende events en wielerwedstrijden van het nakende seizoen. In dat document wordt onder meer de UCI-puntenverdeling opgelijst voor de verschillende WorldTour-rittenkoersen.
 
Ook dit jaar verscheen het document. Al legde de uitslag van de eerste rit in de UAE Tour vandaag al snel een pijnlijke vergissing in het reglement bloot. Zoek hieronder de fout.
 
  • De winnaar van de rit krijgt er 40 UCI-punten
  • De tweede 25
  • De derde 20
  • De vierde 15
  • De vijfde 10
  • De zesde 5
  • En de zevende ... 6 
 
Dit zorgde ervoor dat Lucas Plapp - de zevende in het dagklassement - een punt meer gekregen heeft voor de UCI-wereldranglijst dan Phil Bauhaus, die voor zijn concurrent van Ineos naar de zesde plek spurtte.
 
Naast de UAE Tour, zou ook de puntendeling van de Tour of Guangxi (oktober) onderhevig zijn aan dezelfde fout.
 
Al zal het zover niet komen. "Bedankt om ons te wijzen op de fout. We zullen het fixen", reageerde Michael Rogers van de UCI alvast op het voorval.  
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: