Ga naar de inhoud

Sami Chouchi (-90 kg) pakt 2 ippons, maar strandt in 3e ronde in Grand Slam Tel Aviv

 za 18 februari 2023 15:17
" "
Sami Chouchi (archief).

Sami Chouchi timmert aan de weg naar boven in zijn nieuwe gewichtsklasse. Onze landgenoot, die van de -81 kg naar de - 90 kg uitweek om de olympische concurrentie met Matthias Casse uit de weg te gaan, haalde de derde ronde in de Grand Slam van Parijs. De Italiaanse vicewereldkampioen Christian Parlati was te sterk.

Chouchi heeft een olympische missie: top 10 zijn eind dit jaar, zodat hij reekshoofd kan zijn op Spelen in Parijs 2024. Dit was zijn derde toernooi in de -90 kg, In de Grand Prix van Portugal verloor hij meteen, in de Grand Slam van Parijs 2 weken geleden overleefde hij één ronde.

Voor Parijs was hij nummer 310 van de wereld, hij begon in Tel Aviv als 121e van de wereld.

Chouchi opende zijn poule met ippon tegen de Turk Mihael Zgank (IJF- 19), die wel eerst een waza-ari gescoord had. Daarna vloerde Chouchi thuiskamper Nadav Zurat (IJF-292) met ippon.

In de derde ronde ging Chouchi na een 2-tal minuten met ippon onderuit tegen de Italiaanse vicewereldkampioen Christian Parlati (IJF-8), die ook al een waza-ari op zijn naam had staan.

Het toernooi van Chouchi zat er meteen op. De voorbije dagen wonnen Jorre Verstraeten (-60 kg), Mina Libeer (-57 kg) en Gabriella Willems (-70 kg) brons in hun categorie.

Gerelateerd: