Benfica-fans zitten in thuisvak in Jan Breydel en spuiten brandblusser leeg

  Club Brugge kreeg zijn stadion gisterenavond niet uitverkocht voor de 1/8e finales in de Champions League tegen Benfica. En, nog opvallend, in de vakken met thuisfans zaten er ook Portugese supporters. Dat blijkt uit filmpjes op sociale media. Het zorgde ook voor relletjes tijdens en na de match.

  Het werd al snel duidelijk dat niet alle Benfica-fans in het juiste vak zaten gisterenavond. Naast het uitvak hadden ze klaarblijkelijk ook zitjes kunnen bemachtigen voor de vakken daarnaast.

   

  Daar verstopten ze zich niet, integendeel. Ze moedigden hun ploeg aan, maar ze staken ook vuurwerk af en spoten zelfs een brandblusser leeg.

   

  Na de match kwam het zo tot een confrontatie tussen de fans. De politie moest ingrijpen.

   

  Maar niet enkel de Benfica-fans lieten zich van hun slechte kant zien, volgens enkele berichten op sociale media zou een groepje Club-supporters een Benfica-fan hard hebben aangepakt.

  Club Brugge: "We onderzoeken dit in samenspraak met de politie"

  Club Brugge heeft vanmiddag kort gereageerd op de incidenten. "In aanloop naar deze wedstrijd werden strenge maatregelen genomen in functie van de ticketverkoop. IP-adressen uit Portugal werden gedurende de hele verkoopperiode geblokkeerd op onze ticketingsite."

   

  "Via bepaalde technologische omwegen konden 600 Benfica-fans met een Portugees thuisadres of e-mailadres toch tickets kopen, deze tickets werden onmiddellijk geannuleerd."
   
  "Ondanks al deze maatregelen bleken er toch Benfica-supporters in de Brugse vakken aanwezig te zijn. Het onderzoek naar hoe dit is kunnen gebeuren loopt volop in samenwerking met de politie."

   

  "Tijdens de wedstrijd hebben onze stewards zeer snel gereageerd door alle Benfica-fans te verzamelen in 2 aanpalende vakken naast het uitvak. Daardoor bleef alles tijdens de wedstrijd relatief rustig. Na de wedstrijd waren er schermutselingen met individuele fans."
   
  "We begrijpen dat dit een zeer onaangename ervaring voor onze eigen fans was en zullen, samen met de politie, alles in het werk stellen om dit te vermijden in de toekomst."

  Benfica-supporters zaten tussen de thuisfans en spoten er een brandblusser leeg