Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
11
6
3
1
2
7
4
2
Paris Saint-Germain
8
6
2
2
2
9
8
3
AC Milan
8
6
2
2
2
5
8
4
Newcastle United
5
6
1
3
2
6
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
3
AC Milan
0
0
0
0
0
0
0
4
Newcastle United
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
3
AC Milan
0
0
0
0
0
0
0
4
Newcastle United
0
0
0
0
0
0
0

Gert Verheyen over De Ketelaere: "Meeste spitsen gaan slapen en staan op met die gemiste kans"

 wo 15 februari 2023 13:45
De Belg miste een opgelegde kopbalkans.
Charles De Ketelaere mocht gisteren de laatste 15 minuten volmaken met Milan tegen Tottenham.

Bij Club Brugge pikte Charles De Ketelaere zijn goals steevast mee, maar na 26 wedstrijden in het shirt van Milan staat de teller nog altijd op 0. Als invaller kreeg hij gisteren in de Champions League tegen Tottenham meteen een opgelegde kans, maar zijn kopbal kwam er niet goed uit. "Hij had nog goede acties, maar het gaat weer over die gemiste kans", beseft analist Gert Verheyen.

Als voormalig aanvaller spreekt Verheyen uit ervaring. "Als spits ga je slapen en ligt die kans naast je in bed. En wanneer je wakker wordt, ligt die gemiste kans er nog altijd", vertelde hij gisteren in de Proximus-studio.

Die uitspraak verdient wat uitleg. Hallo, Gert? "Bij de meeste spitsen werkt dat zo, al kunnen sommigen dat makkelijk van zich afzetten. Ik spreek uit eigen ervaring. Bij mij lag die goal daar ’s ochtends nog.”

"Het hangt natuurlijk ook af van de belangrijkheid van het moment. Nu zou het 2-0 zijn in plaats van 1-0. Als je doorgaat, is dat niet zo erg. Maar als je nu in de return niet doorgaat…”

“In zijn situatie is het sowieso ambetant. Het resultaat bepaalt hoe hard je het je aantrekt. Bij een winstmatch gaat dat nog, anders voel je je er schuldig over.”


En de leeftijd speelt daarbij geen rol: "Bij mij was dat hetzelfde gevoel: op 20 of op 35. Je karakter bepaalt dat."

20 of 35 jaar. Bij mij was dat telkens hetzelfde gevoel. Je karakter bepaalt hoe je ermee omgaat.

Gert Verheyen

Verheyen kan natuurlijk niet in het hoofd van De Ketelaere kijken en ziet hem ook niet dagdagelijks bezig. "Maar De Ketelaere lijkt me eerder iemand die zich dat aantrekt, al weet ik dat niet.”

Ondertussen speelde De Ketelaere al 18 competitieduels, 6 Champions League-matchen, 1 om de beker en 1 om de Supercup. Goed voor 1 assist.

Net als alle volgers verwacht Verheyen dat die eerste goal voor een soort déclic zal zorgen. Dat hopen de morrende fans alvast: “Na die eerste goal zal het beter gaan, dat scheelt zeker al. Maar de eerste is de moeilijkste.”

Dat hij niet scoort, blijft CDK achtervolgen. En daar zit volgens Verheyen nog een aspect aan: "Een goal maakt alles goed. Ik bedoel dat mindere prestaties dan al sneller vergeten worden."

En andersom, zo had de Club-Belg na zijn misser nog enkele goeie acties in huis. "Maar bij de buitenwacht gaat het dan toch alleen weer over die misser.”

"Eén ding is zeker: hij heeft het talent om het bij Milan te maken"

Hoe kan je als aanvaller nu het best met deze situatie omgaan? "Je moet dat van je kunnen afzetten, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan", weet Verheyen.

"Je bent wie je bent. Je mag natuurlijk teleurgesteld zijn, dat kan een paar dagen duren. Maar die eerste goal zal wel eens vallen..."

Een zaak staat wel als een paal boven water voor het voormalige Club-boegbeeld: "Of het nog goed komt met De Ketelaere of niet in Milaan, het enige wat ik weet is dat hij het talent heeft om daar te spelen en het te maken.”

Gerelateerd: