Ga naar de inhoud

Matteo Moschetti verrast jonge Belgen De Lie en Meeus in chaotische sprint in Almeria

 zo 12 februari 2023 17:28
Moschetti was sneller dan twee Belgen in Spanje.

Matteo Moschetti (Q36.5 Pro Cycling Team) heeft de Clasica de Almeria gewonnen. De Italiaan was de snelste in de traditionele massasprint in Andalusië en klopte Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) en Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe). De Lie reed de snelste sprint, maar moest van te ver komen en kwam in de slotmeters nog bijna ten val.

De Clasica de Almeria is traditioneel een sprintersfestival. Het kransje snelle jongens aan de start in Puebla de Vicar was dan ook omvangrijk. Topfavoriet was man-in-vorm Arnaud De Lie, die in Zuid-Spanje naar zijn vierde zege van het seizoen op zoek ging.

 

Het zwaartepunt van de klassieker lag in de eerste koershelft. Daarna volgde een lange vlakke uitloper richting Almeria, waar nog enkele plaatselijke ronden moesten afgewerkt worden. 


Het gevaar zat in het spel van de wind, wat het een nerveuze finale maakte. Het peloton raakte ook wat verbrokkeld, maar de grootste sprintnamen hadden zich niet laten verrassen. 

 

Lotto-Dstny leverde uitstekend werk in functie van De Lie, maar in de laatste hectometers raakte "Le taureau" wat weggedrumd. De Lie zou nog de snelste sprint van het pak rijden, maar strandde op plek twee, nadat hij ook nog bijna ten val was gekomen na een botsing met Walscheid.

 

De Italiaan Moschetti was uiteindelijk de verrassende winnaar, Jordi Meeus strandde op de derde plek. Kristoff, de winnaar van vorig jaar, werd vierde.

De Lie: "In de sprint komt het op details aan"

Jordi Meeus kwam dicht bij zijn eerste zege van het seizoen, maar strandde op plek drie. "Het was een hectische finale met veel ronde punten en kopwind", deed hij achteraf zijn verhaal.

 

"Mijn ploegmaats hebben me in een uitstekende positie gebracht, maar ik had helaas de benen niet om het af te maken."

 

De Lie had dan weer wel de benen voor zijn vierde zege van het seizoen, maar kwam door omstandigheden finaal te kort. "We hebben met de ploeg de wedstrijd uitstekend gecontroleerd", zei hij.

 

"Ik zat op het eind iets te ver. In de sprint komt het soms op details aan, dat bleek zo. Uiteindelijk word ik tweede of derde, dat is niet slecht."

Bekijk de sprint in Almeria:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag Clasica de Almeria (1.Pro)
1. Matteo Moschetti (Ita) 190 km in 4u43'16"
2. Arnaud De Lie z.t.
3. Jordi Meeus  
4. Alexander Kristoff (Noo)  
5. Giacomo Nizzolo (Ita)  
6. Max Walscheid (Dui)  
7. Fernando Gaviria (Col)  
8. Jason Tesson (Fra)  
9. Paul Penhoët (Fra)  
10. Juan Sebastian Molano (Col)