Ga naar de inhoud

Vandoorne (8e) ziet ploegmaat Vergne winnen in India na krankzinnige ePrix

 za 11 februari 2023 13:06

Stoffel Vandoorne heeft in de 4e manche van het WK Formule E zijn beste prestatie van het jaar behaald, een 8e plaats. Zijn Penske-ploegmaat Jean-Eric Vergne kon de vele incidenten in India ontlopen en klimt in de WK-stand naar de 3e plaats. Pascal Wehrlein, 4e in India, is steviger leider omdat concurrent Jake Dennis van de baan werd gereden.

India mocht in Hyderabad voor het eerst een ePrix organiseren. De autofans werden niet teleurgesteld. Het begon al toen ploegmaats Sam Bird en Mitch Evans gewoon op elkaar botsten. Einde koers voor beide Jaguars.

 

Stoffel Vandoorne, nog altijd de regerende wereldkampioen, was dan al opgerukt naar de 6e plaats. Maar in de finale kreeg hij een tijdstraf van 5 seconden, waardoor hij alsnog op de 9e plaats belandde. Dat werd uiteindelijk alsnog een 8e plaats, omdat Sébastien Buemi maar liefst 17 seconden tijdstraf kreeg, omdat hij te veel vermogen had opgesoupeerd.

 

Intussen moest Jean-Eric Vergne vooraan de ene na de andere aanval afslaan, terwijl hij ook nog eens flirtte met een lege batterij. De ploegmaat van Vandoorne slaagde daarin, ook omdat Jake Dennis (2e in de WK-stand) aangetikt werd door de Duitser René Rast en buiten de punten tuimelde. Pascal Wehrlein wordt zo dankzij zijn 4e plaats een heel stuk rianter koploper in het klassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
eindstand Formule E 2023
  rijder auto punten
1. Jake Dennis (GBr) Avalanche Andretti 229
2. Nick Cassidy (NZe) Envision
199
3. Mitch Evans (NZe) Jaguar 197
4. Pascal Wehrlein (Dui) Porsche 149
5. Jean-Eric Vergne (Fra) DS Penske 107
11. Stoffel Vandoorne DS Penske 56
kalender Formule E 2023
datum plaats winnaar
14/01 Mexico City (Mex) Dennis (GBr)
27/01 Diriyah (SAr) Wehrlein (Dui)
28/01 Diriyah (SAr) Wehrlein (Dui)
11/02 Hyderabad (Ina) Vergne (Fra)
25/02 Kaapstad (ZAf) Da Costa (Por)
25/03 Sao Paulo (Bra) Evans (NZe)
22/04 Berlijn (Dui) Evans (NZe)
23/04 Berlijn (Dui) Cassidy (NZe)
06/05 Monaco (Mon) Cassidy (NZe)
03/06 Jakarta (Ino) Wehrlein (Dui)
04/06 Jakarta (Ino) Günther  (Dui)
24/06 Portland (VS) Cassidy (NZe)
15/07 Rome (Ita) Evans (NZe)
16/07 Rome (Ita) Dennis (GBr)
29/07 Londen (GBr) Evans (NZe)
30/07 Londen (GBr) Cassidy (NZe)