Ga naar de inhoud

Johan Van Herck kruipt in zijn pen: "Met pijn in het hart neem ik afscheid"

 za 11 februari 2023 16:59
Johan Van Herck en David Goffin
Johan Van Herck en David Goffin.

Na 12 jaar trouwe dienst is er een einde gekomen aan de job van Johan Van Herck  (48) als tennisbondscoach. In een brief, die hij deelt op de sociale media, blikt hij trots terug. "We hadden een beter einde verdiend", schrijft Van Herck, "maar laat ons de hoogtepunten onthouden."

Gisteren heeft de Belgische tennisfederatie laten weten dat de samenwerking met Johan Van Herck per direct stopt. De 48-jarige coach, die de Belgische mannen naar twee Daviscupfinales loodste, is in zijn pen gekropen om spelers, stafleden en de fans te bedanken.

Beste spelers, staf en tennisvrienden,

 

Met pijn in het hart neem ik vandaag afscheid als uw kapitein. Het was een dolle rit voor ons allemaal. Het was een genoegen en een absolute eer om samen de droom waar te maken met twee Davis Cup-finales en onvergetelijke ontmoetingen in de Billie Jean King Cup en de Davis Cup.

 

Vandaag eindigt deze reis echter met een bittere nasmaak. We hadden een beter einde verdiend.

 

Bij topsport draait het om van resultaten. Het is zaak om constant vooruit te kijken en vooruit te gaan, gebaseerd op de kernwaarden van ons team: respect, transparante communicatie, eerlijkheid, samenwerking en steun in moeilijke tijden.

 

Laten we de hoogtepunten onthouden, wat we allemaal samen hebben bereikt, op en naast het veld. Ik zal jullie onvoorwaardelijke steun nooit vergeten.

 

De persoonlijke berichten die ik heb ontvangen zijn hartverwarmend. Daarom wil ik de fans, alle spelers en staf bedanken die ik heb mogen ontmoeten en waar ik mee heb mogen samenwerken in zowel het Daviscup- als het BJK Cup-team.

 

Bedankt voor het vertrouwen in mij als coach en als persoon. Bedankt voor je inzet en om deel uit te maken van de ongelooflijke run die we hadden.

 

Uit de grond van mijn hart wens ik beide teams veel succes bij hun toekomstige inspanningen en een geweldige nieuwe start.

 

En onthoud: niets is onmogelijk.

 

Johan

De afscheidsbrief van Johan Van Herck op Instagram:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: