Ga naar de inhoud

Ex-crosser Ben Turner gaat een handvol Belgen vooraf in Murcia

 za 11 februari 2023 17:42
wielrenners
3e zege van het jaar voor Ineos-Grenadiers.

Ineos-renner Ben Turner heeft zijn eerste zege als profrenner beet. De 23-jarige Brit won in Spanje de Ronde van Murcia. In een sprintje bergop ging hij nog Simon Clarke en Jordi Meeus voorbij. Ook Tim Wellens, Loïc Vliegen en Milan Menten finishten in de top 10.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Omwille van het slechte weer in Spanje werd de wedstrijd ingekort. De beklimming van de Collado Bermejo, een col buiten categorie, vloog van het menu.

 

Harry Sweeny zag zijn kans, hij was een van de vluchters van de dag. Pas op 13 km van de streep werd de renner van Lotto-Dstny als laatste gegrepen.

 

Na 180 kilometer stormde een select groepje op de hellende finish af. Matteo Trentin kwam te vroeg op kop en werd nog overvleugeld door Ben Turner en Simon Clarke. Ook Jordi Meeus ging hem nog voorbij en eindigde als derde.

 

Turner, een voormalige veldrijder, boekte zijn eerste zege als prof. Vorig jaar liet hij zich opmerken in het voorjaar met een 4e plaats in de Brabantse Pijl, een 11e in Parijs-Roubaix en een 8e in Dwars door Vlaanderen.

Ronde van Murcia (Spa-1.1)
1. Ben Turner (GBr) 183 km in 4u22'10"
2. Simon Clarke (Aus)  
3. Jordi Meeus  
4. Valentin Madouas (Fra)  
5. Matteo Trentin (Ita)  
6. Tim Wellens  
7. Pascal Eenkhoorn (Ned)  
8. Loïc Vliegen  
9. Milan Menten  
10. Gorka Izagirre (Spa)  

Ben Turner boekte de 3e zege voor Ineos-Grenadiers dit seizoen. Ex-Giro-winnaar Tao Geoghegan Hart was de sterkste in de 4e rit van de Ronde van Valencia. Luke Plapp kroonde zich tot Australisch kampioen.