Ga naar de inhoud

Jordi Warlop krijgt "promotie" en valt in als knecht van Tim Merlier in de Ronde van Oman

 ma 6 februari 2023 18:28
Jordi Warlop.

Jordi Warlop (26) rijdt eind deze week de Muscat Classic en de Ronde van Oman. De renner leek na het debacle rond B&B zonder werkgever te stranden, maar vond onderdak bij het Devo Team van Soudal-Quick Step en mag nu zelfs inspringen bij de hoofdploeg. 

De zwanenzang van B&B Hotels dreigde ook de carrière van Jordi Warlop te fnuiken, maar de West-Vlaming vond nog een reddingsboei bij het opleidingsteam van Soudal-Quick Step.

 

Soudal-Quick Step Devo Team is een continentale ploeg en in koersen die geen deel uitmaken van de WorldTour kunnen beide ploegen renners uitwisselen.

 

Zo rijdt Ethan Vernon eind deze maand normaal de Ronde van Rwanda met het jongerenteam, Warlop - de Belgische kampioen strandracen - mag op zijn beurt deelnemen aan de Muscat Classic (10 februari) en de Ronde van Oman (11-15 februari).

 

Warlop vervangt James Knox. De Brit is ziek. Zijn seizoensbegin viel al in het water: in de Tour Down Under werd hij snel uit koers gezet na stayeren. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: