Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Zizou Bergs schittert nu ook voor Team België: "Ook ik kan een Mister Daviscup worden"

 za 4 februari 2023 12:00
Bergs klopte het nummer 61 van de wereld na een thriller.

Met een felbevochten zege tegen Kwon Soonwoo hielp Zizou Bergs het Belgische team vandaag op weg naar een foutloze dag in de Daviscup. David Goffin zorgde daarna met een vlotte zege voor de 2-0-tussenstand tegen Zuid-Korea. "We gaan er morgen met volle energie en volle focus in", zegt Bergs.

"Partij met veel momentum-shifts"

Na een razend spannende tiebreak in set drie tegen Kwon Soonwoo, zorgde Zizou Bergs vandaag voor de eerste Belgische zege tegen Zuid-Korea. "Het was een wedstrijd met heel veel momentum-shifts", reageerde Bergs. 


"Ik stond meteen al twee breaks achter, dus was het voor mij zaak om beter in de wedstrijd te komen. Ik heb even met Johan (Van Herck, bondscoach, red.) gebabbeld en we hebben bekeken hoe ik het moest aanpakken om comfortabel te worden in de partij."


"In de tweede set heb ik bijgestuurd en iets meer spin op de forehand gezet, dat heeft me setwinst opgeleverd. In de derde set speelden we allebei goed en was het bikkelen tot het einde. Gelukkig viel het kwartje aan mijn kant."

"Na dubbelspel nog twee kansen om het af te maken"

De zege tegen het nummer 61 van de wereld is voorlopig de grootste zege van Bergs voor het Belgische team. Eentje die veel betekent voor hem. "Die drang om het goed te doen in de Daviscup was bij mij altijd hoog", luidt het.

 

"In het verleden is dat vaak wat tegengevallen, maar het was een proces voor mij waarin ik moest groeien. Dit is een overwinning die ik nodig had om te kunnen tonen dat ook ik een Mister Daviscup kan worden."


Door de felbevochten zege van Bergs en de vlotte zege van David Goffin - "hij straalt zoveel rust en vertrouwen uit" - begint België morgen met veel vertrouwen aan de slotdag. Joran Vliegen en Sander Gillé openen met het dubbelspel, zij kunnen het meteen afmaken en België naar de finaleweken sturen.


"Ik denk nog niet dat zij al in deze positie hebben gestaan in de Daviscup. Dat is voor hen ook zalig. En als het in het dubbel nog niet lukt, hebben we nog twee wedstrijden om het daarna in af te maken. We gaan er met volle energie en volle focus in."

Die drang om het goed te doen in de Daviscup was bij mij altijd hoog.

Zizou Bergs

"Mijn zege was voor bondscoach Johan Van Herck"

In de tenniszaal in Seoel was was het wel klappertanden voor de spelers. "In het begin was het echt koud aan de benen en de handen. Maar naargelang de dag vorderde viel het beter mee. Er was aanvankelijk ook geen chauffage, die hebben ze nu wel geïnstalleerd."


Johan Van Herck kondigde nog maar pas aan dat hij na dit seizoen stopt als bondscoach. Speelt dat mee in de hoofden bij de Belgen? "Zeker weten. Ook met Johan was het aanvankelijk even zoeken naar die eenheid binnen de ploeg, maar vandaag voel je echt dat we één team zijn."

 

"We hebben allemaal hetzelfde doel en dezelfde gedachten. Daarom vind ik het ook echt jammer dat dit het laatste jaar is met hem, al kan ons dat nu ook wel een boost geven. Mijn zege vandaag was alvast voor hem."

Gerelateerd: