Ga naar de inhoud

Otto Vergaerde breekt meteen zijn sleutelbeen in eerste koers van het seizoen

 wo 1 februari 2023 15:58

Het seizoen is nog maar net begonnen en Otto Vergaerde (Trek-Segafredo) ligt al in de lappenmand. De Belg van Trek-Segafredo kwam in de eerste rit van de Ster van Bessèges ten val en heeft daarbij zijn sleutelbeen gebroken.

Otto Vergaerde was tot nu toe grotendeels gespaard gebleven qua blessures, maar nu ziet de 28-jarige Belg zijn start van het seizoen meteen in het water vallen.

Vergaerde raakte betrokken bij een val in de openingsrit van de Ster van Bessèges, een Franse rittenkoers. "Op het eerste gezicht heeft hij zijn sleutelbeen gebroken", meldde Trek-Segafredo nog tijdens de koers. Dat werd later bevestigd: "Hij keert naar België terug om geopereerd te worden."

Het zal dus een race tegen de klok worden als Vergaerde helemaal fit aan de klassiekers wil beginnen, waar hij zal mogen knechten voor jongens als Mads Pedersen, Jasper Stuyven en Quinn Simmons.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.