Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
3
2
1
0
4
4
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Lukaku is een voorbeeld, maar toch weigerde hij Anderlecht: wie is Arokodare, de nieuwe spits van Genk?

 wo 1 februari 2023 08:30
Arokodare moet de nieuwe Paul Onuachu worden.

De schoenen die hij moet vullen zijn groot - al een geluk dat Tolu Arokodare (22) ook een stevige kerel is. De Nigeriaanse spits moet straks Paul Onuachu doen vergeten bij Racing Genk: "Ik spiegel mij aan de kracht van Romelu Lukaku", vertelde hij eerder. Een kennismaking met de man die voor 4,5 jaar tekende.

Anderlecht of Genk?

Zouden ze over enkele maanden eens stevig vloeken bij Anderlecht? Of een zucht van opluchting slaken?

 

Volgens verschillende binnenlandse media was Tolu Arokodare eerst op weg naar Anderlecht, zo had hij er naar verluidt zelfs al zijn medische tests voltooid. Tot Racing Genk de deal kaapte en de Nigeriaanse spits doodleuk paars-wit in de kou liet staan.

 

Een beslissing die uiteraard niet hoeft te verbazen gezien de respectieve posities in het klassement.

 

Bovendien kan Arokodare zich in Limburg spiegelen aan het parcours van landgenoot en voorganger Paul Onuachu.

 

De twee hebben - naast hun nationaliteit - de nodige gelijkenissen. Zo meet ook Arokodare rond de dubbele meter (1m97), maar heeft hij ook meer dan degelijke voeten en een neus voor goals.

Inspiratiebronnen

Dat bewees Arokodare een eerste keer bij het obscure Valmiera in Letland - proefperiodes bij Franse en Duitse clubs waren geen succes.

 

Met 16 goals in 15 matchen sleepte de targetspits de ploeg praktisch in zijn eentje naar een derde plaats in het klassement.  Door de krachttoer waren ploegen uit grote voetballanden plots wél geïnteresseerd: 

 

Er volgden uitleenbeurten aan het Duitse Keulen (zonder veel succes) en meer recent het Franse Amiens (21 doelpunten in 63 wedstrijden).

 

Arokodare liet zich positief opmerken in de Ligue 2 doordat hij ondanks zijn gestalte opvallend snel en wendbaar is.

 

"Dat komt omdat ik pas op latere leeftijd een groeispurt kreeg", verklaarde de Nigeriaan eerder in een interview. "Eigenlijk was ik eerst niet groot en tijdens mijn schooltijd liep ik veel. Dat heeft mij geholpen." 

Ik geniet bij Zlatan Ibrahimovic van de angst die hij zijn tegenstanders inboezemt door zijn mentale sterkte.

Tolu Arokodare

De nieuwe targetman van Racing Genk heeft dan ook vooral complete aanvallers als voorbeelden.

 

"Ik probeer iets op te steken van Erling Haaland", aldus Arokodare. "Ik kijk naar zijn positiespel en afwerking. Ook Olivier Giroud is een referentiepunt - ik observeer vooral zijn acties in de lucht."

 

Tijdens het bewuste interview ging de Nigeriaan nog wel even door over zijn inspiratiebronnen.

 

"Ik hou van de kracht van Romelu Lukaku, zijn onverzettelijkheid met de rug naar doel. En ondanks zijn lichaamsbouw is hij ook nog eens snel. Tot slot geniet ik van Zlatan Ibrahimovic", gaat Arokodare door.

 

"Hij boezemt zijn tegenstanders angst in door zijn mentale sterkte. Bovendien kan hij met elk lichaamsdeel scoren. (lacht) Als ik van al die mannen iets kan opsteken..."

 

Dan heeft Racing Genk een voltreffer binnengehaald.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Arokodare: "Kan me op dit moment in mijn carrière geen betere club inbeelden"

Genk kocht Arokodare van Valmiera, dat hem ook dit seizoen aan Amiens verhuurde. De Nigeriaan toonde zich erg tevreden in een eerste reactie op zijn transfer. "Ik ben heel blij om in Genk te zijn. Op dit moment in mijn carrière kan ik mij geen betere club inbeelden."

 

"Ik hoop samen met het team de goede resultaten van de eerste seizoenshelft verder te zetten en prijzen te pakken. Paul laat grote schoenen achter om te vullen. Maar ik ben vastberaden om mij 100% te geven voor deze mooie club."


Ook Dimitri De Condé, technisch directeur bij Genk, reageerde opgetogen. "Ondanks zijn lengte is hij heel beweeglijk, snel in de eerste meters en sterk met het hoofd", luidt het.

 

"Tolu laat vandaag al flitsen van zijn klasse zien. Daarnaast zit er ook nog heel wat rek op. Onder de vleugels van onze technische staf gaat hij de komende jaren nog grote stappen voorwaarts kunnen zetten."

Gerelateerd: