Deadline Day België: Anderlecht gokt met Slimani, Genk zwaait Onuachu uit en verrassende vertrekker bij Gent

  Slimani in, Onuachu out

  De wintertransfermarkt is ook in België gesloten en naar goeie gewoonte was het op de laatste dag weer een drukte van jewelste. Op deze pagina vind je een overzicht wie er allemaal nog is vertrokken en gekomen.

  Belangrijkste transfers op de slotdag (België)

  • Club Brugge stalt Eder Balanta bij Schalke 04
    

  Transfer Deadline Day in België

  1. 08 uur 50. Kagawa verlaat Sint-Truiden al. Na een jaar verlaat Shinji Kagawa alweer Sint-Truiden. STVV kondigde de transfer woensdagmorgen aan. De 33-jarige Japanner verliet op de slotdag van de wintermercato Stayen voor een transfer naar Cerezo Osaka in zijn thuisland. Kagawa maakt hiermee de cirkel van zijn carrière helemaal rond. Cerezo Osaka was ook zijn eerste profclub. "We zijn heel vereerd dat een klassespeler als Kagawa deel heeft uitgemaakt van STVV", blikte Andre Pinto, de sportief directeur van STVV, terug. "Tijdens zijn verblijf op Stayen toonde Shinji regelmatig zijn onversneden klasse. Vooral het olympische doelpunt tegen Charleroi zal ons altijd bijblijven. Daarnaast was Kagawa ook een mentor voor onze jonge spelers." Kagawa, die door STVV een "wereldster" wordt genoemd, was eerder in zijn carrière actief voor Borussia Dortmund, Manchester United, Besiktas, Real Zaragoza en PAOK Saloniki. Hij veroverde twee landstitels in Duitsland (2011 en 2012) en eentje in Engeland (2013).  .
  2. 08 uur 30.
  3. 07 uur 30.
  4. 00 uur 02. EINDE van de transferperiode. De kraampjes van de wintermercato worden afgebroken, want de klok heeft middernacht geslagen en dus is de transfermarkt afgesloten. Mogelijk komen wel nog een paar transfers uit de pijplijn de komende uren: Genk staat dicht bij Tolu Arokodare (Amiens) als vervanger voor Onuachu, dat moet nog geofficialiseerd worden. Bij Anderlecht wordt veteraan Islam Slimani genoemd als potentiële doelpuntenmachine. En ook Gent zou met Gift Orban nog een aas in zijn mouw hebben, of is het een geschenkje? .
  5. 01-02-2023.
  6. 23 uur 25. Racing Genk haalt Tolu Arokodare als vervanger Onuachu. Racing Genk heeft zijn vervanger voor Paul Onuachu beet. Het plukt de 22-jarige Tolu Arokodare weg bij het Franse Amiens. Daar scoorde de boomlange Nigeriaanse spits (1m97) dit seizoen 6 keer in 20 matchen in de Franse tweede klasse. Pittig detail: volgens onze collega's van HLN en Het Nieuwsblad legde Arokodare eerst zijn medische testen af bij Anderlecht, maar trok hij nadien naar Genk. .
  7. 23 uur 22. Kompany plukt talent weg bij Anderlecht en stuurt hem naar Mechelen. Vincent Kompany vist nog eens in zijn geliefkoosde vijver. De trainer van Burnley heeft Enock Agyei (18) weggeplukt bij Anderlecht én stuurt hem meteen op uitleenbasis naar KV Mechelen. Agyei, die een contract voor 4,5 seizoenen tekent, staat bekend als een toptalent met veel aanvallende kwaliteiten. In de Challenger Pro League was hij dit seizoen al goed voor 4 goals en een assist in 17 wedstrijden. .
  8. 23 uur 16. Standard haalt de aanvoerder van Club NXT. Standard heeft zich versterkt met verdediger Ibe Hautekiet (20), die overkomt van Club NXT en een contract tekende voor 5 seizoenen. Club Brugge zag deze winter vanuit zijn opleidingsploeg ook al Arne Engels vertrekken naar Augsburg. .