Ga naar de inhoud

Kansas City Chiefs (Mahomes) en Philadelphia Eagles (Sanders) strijden om Super Bowl LVII

 ma 30 januari 2023 11:18
De Super Bowl is op 12 februari.
Patrick Mahomes (l) is dé man bij de Chiefs, Miles Sanders was belangrijk voor de Eagles.

De Kansas City Chiefs en de Philadelphia Eagles spelen op 12 februari in Glendale (Arizona) de 57e editie van de Super Bowl, de finale van de National Football League (NFL), de bakermat van het american football in de VS.

De Chiefs wonnen de finale van de American Football Conference  (AFC) na een thriller tegen de Cincinnati Bengals met 23-20, de Eagles die van de National Football Conference (NFC) vlot tegen de San Francisco 49ers met 31-7.

Kansas City, dat in 2020 de NFL-titel pakte ten koste van de 49ers en in 2021 de runner-up werd tegen Tampa Bay, speelt zijn derde Super Bowl in 4 jaar.

Het scheelde niet veel of de Bengals hadden een 2e finale op een rij gehaald, die ze vorig jaar verloren van de Los Angeles Rams.

Drie seconden: zoveel tijd was er nog over toen Harrison Butker de bal tussen de palen trapte, anders was de partij in verlengingen gegaan.

Mahomes met enkelverstuiking

De Eagles, het beste reguliere team, spelen hun 4e Super Bowl ooit, ze hopen een tweede eindwinst te pakken na die van 2017. Ze kwamen nooit in de problemen tegen San Francisco, dat voor de derde keer in 4 jaar op de voorlaatste hindernis strandt.

Philadelphia bedankte Miles Sanders voor 2 touchdowns, Boston Scott gooide er nog een derde tegenaan voor de rust (21-7). Daarmee was het belangrijkste gedaan.

De Chiefs konden rekenen op een sterke Mahomes. En dat was niet evident, want vorige week had de sterkhouder zijn rechterenkel zwaar omgeslagen. In de tweede helft stak de pijn duidelijk weer op, maar hij beet door. En kon helemaal op het einde Butker in goede positie brengen voor de beslissende treffer. Mahomes heeft nu 2 weken om helemaal fit te raken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.