Ga naar de inhoud

Wout van Aert tevreden met onderscheiding op laatste test voor WK: "Vorm is goed, nu mezelf oppeppen"

 za 28 januari 2023 16:33

Een onemanshow in Hamme een week voor het WK. Wat moet een mens nog meer hebben als vertrouwensboost? Wout van Aert blijft er alvast bescheiden onder. "Ik voelde zware benen", lacht hij na de Flandriencross. "Al was mijn vorm erg goed vandaag, het was een goede test."

"Mijn vorm was erg goed vandaag", klinkt Wout van Aert tevreden een week voor dé cross van het seizoen. "Het was een goede test."

 

Na een stevige versnelling liet hij de tegenstand zonder pardon achter. Zorgt dat voor een goed gevoel? "Ik voelde vooral zware benen", lacht hij. "Het was een zware wedstrijd waarin ik er lang alleen voor stond."

 

"Op een gegeven moment had ik een gaatje op de verharde weg. Toen keken ze even naar elkaar. Voor mij het signaal om niet meer te blijven wachten."

Wegdromen over het WK? Ik moest vooral mijn kopje erbij houden en de moeilijke stroken aftellen.

Wout van Aert

Moederziel alleen op pad, had Van Aert tijd genoeg om te denken aan de afspraak met Mathieu van der Poel op het WK. Al zat hij met zijn hoofd vooral bij het verraderlijke parcours.

 

"Telkens ik een beetje de concentratie verloor, maakte ik een foutje en werd ik meteen weer wakker geschud. Ik moest mijn kopje erbij houden en de moeilijke stroken aftellen."

 

De Flandriencross in Hamme kan de voormalige Belgische en wereldkampioen in het veld afvinken. Morgen volgt nog een zware training. "Daarna gun ik mezelf wat rust en ga ik mezelf oppeppen voor volgende week", klinkt hij strijdlustig.

 

Over een eventueel zegegebaar, wil Van Aert niets kwijt. "Dat zou heel dom zijn om uit te spreken. Eerst moet ik dat uur ervoor tot een goed einde brengen."

De reacties van de nummers twee en drie

  • Eli Iserbyt: "Deze tweede plaats doet deugd. Ik moest er even inkomen, maar de laatste twee rondes voelde ik me weer goed en kon ik uitlopen op Lars van der Haar. Met Pim Ronhaar hadden we een beetje een derde ploegmaat bij in de kopgroep (lacht). Hij reed altijd een stevig tempo. Het klassement van de X2O-trofee is belangrijk voor mij, want het is het enige klassement dat ik nog kan winnen. Morgen rijd ik nog in Besançon om wat extra hardheid in te bouwen, om dan volgende week wat rustiger aan te doen."
  • Michael Vanthourenhout: "Ik ben serieus ziek geweest en dacht dat ik na een goed eerste deel van de cross een terugval zou krijgen, maar dat is wonderwel niet gebeurd. Ik vond Ronhaar tijdens de wedstrijd de beste van de drie achtervolgers, maar hij was misschien een beetje overmoedig. Deze derde plaats had ik niet verwacht. Op het WK moeten we eerste proberen om Wout van Aert in een gunstige positie te brengen en daarna zal het voor iedereen een beetje zijn eigen wedstrijd worden."
Gerelateerd: