Ga naar de inhoud

Rode Duivels oefenen op 28 maart in en tegen Duitsland

 vr 27 januari 2023 13:24
Op het WK ging Duitsland er net als België in de groepsfase uit.
Duitsland organiseert het EK in 2024 en is zo automatisch geplaatst. Het heeft dus sparringpartners nodig.

Het RheinEnergieStadion in Keulen is op 28 maart het schouwtoneel van een oefeninterland tussen Duitsland en de Rode Duivels. Dat heeft de Duitse voetbalbond (DFB) meegedeeld.

Duitsland is als organisator rechtstreeks geplaatst voor het EK van 2024 en moet het dus stellen met vriendschappelijke wedstrijden om zich klaar te stomen.

Bondscoach Hansi Flick verklaarde kort na de vroege WK-exit in Qatar, waar de Mannschaft net als België in de poulefase sneuvelde, dat hij graag tegen de Belgen wilde sparren. Drie dagen voor Duitsland-België bekampt Duitsland ook Peru.

België en Duitsland (ook als West-Duitsland) keken elkaar tot dusver 25 keer in de ogen, met 20 Duitse overwinningen, 1 gelijkspel en 4 zeges voor de Rode Duivels.

Laatste keer in oktober 2011, laatste zege in 1954

De meest recente ontmoeting tussen de 2 landen vond al meer dan 10 jaar geleden plaats, in oktober 2011, toen de Duitsers in Düsseldorf met 3-1 wonnen in een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2012. Dat was het laatste grote toernooi dat de Rode Duivels misten.

Voor de laatste Belgische zege moeten we al terug naar september 1954, toen de Belgen op de Heizel in een oefenduel met 2-0 vierden met goals van Rik Coppens en Pol Anoul.

De overige 3 zeges dateren uit de prehistorie van het internationale voetbal. In 1910, 1911 en 1913 won België zijn eerste 3 ontmoetingen met de oosterburen.

Alleen in een vriendschappelijke interland in 1982 in München hielden beide landen elkaar in evenwicht (0-0).

België opent zijn kwalificatiecampagne voor EURO2024 enkele dagen eerder op 24 maart met een uitduel in Zweden. Met welke bondscoach België dan aantreedt, is nog niet bekend. Een taskforce van de Belgische bond is volop bezig met de vacature.

Vincent Kompany in de laatste match tegen Duitsland, in oktober 2011.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.