Anderlecht verliest toptalent: Julien Duranville (16) trekt naar Dortmund in miljoenendeal

  Duranville poseert met het shirt van Dortmund.

  Anderlecht verliest een parel uit de eigen jeugd. Toptalent Julien Duranville (16) trekt naar de Duitse topclub Borussia Dortmund. Paars-wit incasseert miljoenen, maar zal "de Gouden Bliksem" nooit écht zien flitsen in het Lotto Park.

  Amper 16 jaar en 11 matchen voor de A-ploeg, maar Anderlecht casht flink door de transfer van Julien Duranville. Volgens Duitse media ontvangt Anderlecht minstens 8,5 miljoen euro - een bedrag dat met bonussen kan oplopen tot ruim 11 miljoen.

   

  Toch zullen veel fans van de recordkampioen Duranville met pijn in het hart zien vertrekken. De winger stond bekend als één van de absolute toptalenten van de Neerpede, maar zal dus niet verder komen dan één doelpunt voor de A-ploeg.

  Bij Anderlecht kiezen ze liever eieren voor hun geld.


  Duranville, die een contract had tot 2024, kon op het einde van het jaar transfervrij elders tekenen. Een risico dat paars-wit, zeker gezien hun financiële situatie, niet wilde lopen. Nu kunnen de inkomsten benut worden om de ploeg meteen te versterken.

   

  Voor Duranville wacht dan weer een fraaie uitdaging bij een topclub in de Bundesliga.


  "We zijn bijzonder blij dat Julien en zijn familie ons het vertrouwen geschonken hebben om vanaf nu onze kleuren te dragen", vertelt Dortmund-directeur Sebastian Kehl.


  "We willen de komende jaren samenwerken om zijn potentieel te maximaliseren en zijn ontwikkeling vooruit te stuwen - zoals we in het verleden al gedaan hebben. Onze focus ligt er nu op om Julien zo snel mogelijk te integreren in onze A-ploeg en hem op het niveau van de Bundesliga te brengen."