Ga naar de inhoud

Philippe Gilbert: "Arnaud De Lie? Amstel kan over paar jaar, Luik is te zwaar"

 ma 23 januari 2023 07:56
Arnaud De Lie gaf gisteren een eerste rondje in Spanje.

"Hij wordt een van de beste renners van België", vertelde José De Cauwer zaterdag tijdens Velofollies. Een dag later mocht Arnaud De Lie al een eerste overwinning vieren in Spanje. Philippe Gilbert schat de capaciteiten van zijn opvolger (?) in. 

Eerste koers, eerste zege: Arnaud De Lie was gisteren meteen op de afspraak in Spanje.

 

Philippe Gilbert (40) zag tijdens zijn afscheidsseizoen hoe ploegmaat De Lie vorig jaar als een kanonskogel debuteerde bij de profs. 

 

"De druk is hoog van de ploeg, de mensen en de media, maar we moeten rustig blijven", vertelde Gilbert tijdens Velofollies over alle praatjes die nu rond De Lie worden gemaakt.

 

"Ik denk dat hij in staat is om de Omloop, De Panne en Waregem te winnen, koersen van 200 kilometer. Voor grote klassiekers is het misschien nog iets te vroeg."

Arnaud kan over een paar jaar meedoen in de Amstel Gold Race. Parijs-Roubaix is een zekerheid, Luik-Bastenaken-Luik is te zwaar.

Philippe Gilbert

Tom Boonen bestempelde De Lie als een mix tussen hemzelf en Gilbert. Een correcte inschatting?

 

"Arnaud is redelijk zwaar en gespierd, maar hij klimt goed. Hij kan over een paar jaar meedoen in de Amstel Gold Race. Parijs-Roubaix is een zekerheid, Luik-Bastenaken-Luik is te zwaar."

Gerelateerd: