Ga naar de inhoud

Arnaud De Lie: "Ik heb zelf ook verwachtingen", Victor Campenaerts: "Ik wil voorjaarskoers winnen"

 vr 13 januari 2023 15:23
Arnaud De Lie (midden).

Hoewel Lotto-Dstny niet meer tot de WorldTour behoort, waait er toch een frisse wind door de Belgische ploeg. Met dank ook aan Arnaud De Lie en Victor Campenaerts, de 2 Belgische uithangborden en trendsetters. 

Arnaud De Lie (20) stapte als een raket het profpeloton binnen met 9 zeges in zijn eerste jaar. "Ik ben supergemotiveerd voor dit seizoen", lachte hij tijdens de mediadag van Lotto-Dstny in Spanje.

 

"Ja, er zijn veel verwachtingen voor mij, maar die koester ik zelf ook. Ik wil nog veel winnen. Het eerste doel is een mooie klassieker."

 

De Lie past zijn strategie een beetje aan. "Ik had in 2022 een supergoeie vorm van begin tot eind, nu wil ik in een korte periode supersterk zijn. Vooral bij doelen zoals Kuurne en Gent-Wevelgem."

 

De sprinter zal ook de sfeer opsnuiven in Milaan-Sanremo ("Voor de ervaring, maar op een superdag is alles mogelijk"), looft de "indrukwekkende ploegsfeer" en denkt niet aan een grote ronde.

 

"Mijn lichaam is daar nog niet 100 procent klaar voor, maar er is ook het mentale. Ik koers liever nog 1 week zoals in Parijs-Nice. Het is beter om een grote ronde te doen als ik daar mentaal en fysiek klaar voor ben."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Victor Campenaerts: "Wil een koers winnen in het voorjaar"

Lotto-Dstny heeft met enkele performancewissels een duidelijke inhaalbeweging gemaakt, iets wat Victor Campenaerts (31) zelf mee in gang heeft gezet.

 

"Ik houd van optimalisatie en de ploeg werkt fantastisch samen met de Universiteit van Gent. Ook de ploeg gelooft daar in. Ze krijgen heel veel vertrouwen en dat is terecht."

 

Is er eigenlijk iets veranderd nu de ploeg geen WorldTour meer is? "Veel, maar niet in negatieve zin. Het valt eigenlijk niet op te merken."

 

"We kunnen koersen skippen en dat is luxe, een positie die veel ploegen willen. We hebben mannen die goed bergop kunnen, maar in het Baskenland gaat het wel heel hard. Daar willen we niet schitteren en dus kunnen we daar voor passen."

 

Het voorjaar, daar passen Lotto-Dstny en Campenaerts uiteraard niet voor. De voormalige uurrecordhouder heeft zijn zinnen duidelijk gezet op de Omloop Het Nieuwsblad en ziet voor zichzelf een volgende stap.

 

"Dat is dezelfde stap als vorig jaar, maar wat niet gelukt is: een koers winnen in het Vlaamse voorjaar. De ploeg was tevreden, ze waren iets positiever dan ik."

 

"Ik hoop dat het nu iets meer meezit en met dezelfde benen zijn er dan mogelijkheden."

 

"Er zijn in zulke koersen 101 scenario's en die scheppen dan ook mogelijkheden voor mindere goden zoals ik. Ook ik heb dan een kans op de zege."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Caleb Ewan wil de toevalligheden elimineren"

Victor Campenaerts is een man met een mening en gaf die ook over de twee spurtbommen in zijn ploeg.

 

"Caleb Ewan was het meest teleurgesteld in zichzelf. Hij is heel gemotiveerd om te bewijzen dat hij de snelste man is en dat zie je aan alles."

 

"Hij zal het me niet kwalijk nemen als ik zeg dat hij niet de meest professionele was en dat hij niet erg met details bezig was, maar hij beseft nu dat dat belangrijk is."

 

"Als je freestylet, dan valt het vaak goed, maar soms ook niet. Vorig jaar viel het slecht. Nu wil hij de toevalligheden elimineren en alles op alles zetten. Ik kijk uit naar zijn wederopstanding."

 

"Bij Arnaud De Lie heb ik het gevoel dat de ploeg het goed aanpakt. Hij zal grote koersen rijden, maar ook kleine wedstrijden. Ze willen niet alle druk op zijn schouders leggen en ze willen stap per stap blijven gaan."

 

"Dat is de juiste aanpak. Het is zaak om hem af te remmen in zijn enthousiasme. Mocht het van hem afhangen, dan rijdt hij alle koersen en traint hij elke dag 7 uur."

Gerelateerd: