Ga naar de inhoud

Steven Defour stormt razend op scheidsrechter af ondanks zege van Mechelen en krijgt rood

IJzig koude temperaturen in Mechelen, toch kookten de potjes over bij Steven Defour. De T1 was op z'n minst gezegd niet tevreden met de wedstrijdleiding tegen Kortrijk. Na het laatste fluitsignaal ging hij iets te fel verhaal halen bij Arthur Denil. Het resultaat: een nieuwste aanwinst voor zijn collectie rode kaarten.

"Steven heeft een rode kaart gekregen na de wedstrijd. Vraag me niet wat er gebeurd is, want ik heb het niet gezien", lacht hulptrainer Gunther Van Handenhoven na de wedstrijd.

 

De rechterhand van Steven Defour moest opdraven voor de gebruikelijke interviews, omdat de coach van Mechelen met een rood karton de mond gesnoerd werd.

 

Defour deed tijdens de wedstrijd zijn beklag al. Bij de 0-1 van Kortrijk zag hij een overtreding in de opbouw op een van zijn spelers. Het zat hem zo dwars, dat hij zelfs de gelijkmaker - 4 minuten later - niet vrijuit vierde.

 

Na het laatste fluitsignaal wilde Defour nog een keer zijn bedenkingen delen met Arhur Denil. Daarbij maakte hij gebruik van zijn wijsvinger om een por uit te delen.

 

Het signaal voor de scheidsrechter om naar zijn achterzak te grijpen en Defour alsnog van het veld te sturen.

Defour port met zijn vinger krijgt rood