Julien Ngoy
73'
Julien Ngoy
3 - 2

KV Mechelen heeft 3 welgekomen punten gepakt. Samen met KV Kortrijk zorgde de thuisploeg voor een aangenaam kijkstuk met vijf doelpunten. Invaller Ngoy besliste de partij in het voordeel van de Mechelaars, die zichzelf extra ademruimte geven.

KV Mechelen - KV Kortrijk in een notendop:

Sleutelmoment: Na een driedubbele gemiste kans van Mechelen, leek de winnende treffer van Mechelen maar niet te willen vallen. Tot invaller Ngoy in minuut 73 doelman Vandenberghe klopte met een plaatsbal.

Man van de Match: Met een goal en een assist krikt Nikola Storm zijn statistieken goed op. Ook in de wedstrijd nam hij zijn ploeg voortdurend op sleeptouw met onophoudende loopacties.

Statistiek: Voor de 7e keer op een rij kan Kortrijk niet winnen van Mechelen. De laatste zege van de West-Vlaamse ploeg dateert van oktober 2020. Angstgegner.

Vurige match in vrieskou

De vrieskou inspireerde KV Mechelen om verschroeiend aan de wedstrijd te beginnen. De thuisploeg stapelde de kansen op, maar 5 stuks waren niet genoeg om Kortrijk op achterstand te dwingen.

En dan is het spreekwoordelijke deksel op de neus nooit ver weg. In zijn eerste basisstek gunde De Neve zichzelf een mooi aandenken in de vorm van de openingsgoal.

Mechelen gaf zijn tegenstander weinig tijd om te vieren, want nog voor rust forceerden Storm en Mrabti de verdiende voorsprong na knappe combinaties.

Een uitbrander van Storck tijdens de pauze inspireerde Kortrijk om een versnelling hoger te schakelen.

Kadri sprak de eeuwige acrobaat in zich aan. Een eerste pegel waaide nog naast. Bij een tweede poging had doelman Coucke geen verhaal tegen een knappe halve volley.

Het offensief van de bezoekers werkte charmerend, maar toch nam Mechelen snel weer de bovenhand. Wanneer een driedubbele kans vakkundig de nek omgewrongen werd, kregen de Mechelaars flashbacks naar het befaamde "deksel".

Gelukkig voor de thuisploeg kwam invaller Ngoy terug uit blessure. Hij trapte KVM naar een deugddoende zege. Kortrijk kan voor een 7e onderlinge duel op een rij niet winnen en trekt met lege handen naar West-Vlaanderen.

Storck: "Verdienen minstens een punt"

Van Handenhove (hulptrainer KV Mechelen): "Ik denk dat we een verdiende overwinning boeken. We kregen een kleine mentale tik in het begin van de tweede helft, maar als je ziet wat het elftal en de wisselspelers daarna brengen, kan ik ze enkel feliciteren."

Storck (trainer Kortrijk): "Ik denk dat we minstens een punt verdienen. Dit is wat je krijgt als je je kansen niet afwerkt tegen een topploeg als Mechelen. Hier moeten we van leren in de aanloop naar onze wedstrijd tegen Oostende."

90+4'
90+1'

90'

Vier minuten komen erbij. Scoort Kortrijk nog?

89'

Ngoy gaat hoog storen en maakt het Vandenberghe nog lastig. De doelman van KV Kortrijk schopt de bal naar de andere kant van het veld.

89'
88'
86'
85'

Gueye gaat wel heel nadrukkelijk op zoek naar een penalty. Een schwalbe die Denil doorziet.