Ga naar de inhoud

Pech en enkele slechte slagen schakelen titelverdediger Thomas Pieters uit in Abu Dhabi

Thomas Pieters had dit jaar Dame Fortuna niet aan zijn zijde in Abu Dhabi.

Thomas Pieters is met een valse noot aan zijn seizoen begonnen. Als titelverdediger op het toptoernooi van Abu Dhabi haalde de beste Belgische golfer het weekend niet. Ook Nicolas Colsaerts miste de cut.

Met zijn afbeelding in het groot overal rond de golfbaan werd Thomas Pieters voortdurend herinnerd aan zijn succes van vorig jaar. Dat bracht hem helaas weinig geluk. 


Maar na een moeilijke eerste ronde gisteren leek het vandaag toch nog goed te komen. Pieters kon zijn gebrek aan ritme niet verbergen, maar zijn klasse kwam af en toe boven drijven.

 

Dankzij 3 birdies had hij halfweg weer uitzicht op de twee finaleronden. De klap op hole 10 (double bogey vooral door pech) kwam hij met 2 birdies nog te boven, maar het liep helemaal fout op hole 16.


Waar hij vorig jaar net zijn hoofd koel kon houden, sloeg Pieters de bal in het water. Een nieuwe double bogey sloeg onze landgenoot uit koers om de cut te halen. Zichtbaar gefrustreerd met een vrij weekend in het vooruitzicht werkte hij de rest van zijn ronde af. Hij kwam 3 slagen te kort.

 

Ook Nicolas Colsaerts heeft een vrij weekend. Ook hij kon zijn slechte eerste ronde niet goedmaken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.