Ga naar de inhoud

Julian Alaphilippe na kritiek van Patrick Lefevere: "Ik heb het gelezen en ik was verrast"

Patrick Lefevere en Julian Alaphilippe.

Na een non-jaar tjokvol pech wil Julian Alaphilippe (30) bewijzen dat "het heilige vuur" nog niet gedoofd is. De Fransman werd deze winter ook geprikkeld door zijn ploegbaas Patrick Lefevere, al was hij naar eigen zeggen toch wat verrast door de uitlatingen van de patron in de media. 

Patrick Lefevere deinsde er de voorbije weken niet voor terug om zijn Franse kopman op scherp te zetten.

 

"Hij heeft het salaris van een kopman en moet me bewijzen dat hij dat nog is", vertelde Lefevere in enkele kranten. "Hij is me iets verschuldigd."

 

Bij onze reporter ging Lefevere 2 weken geleden tijdens de ploegvoorstelling nog een stapje verder.

 

"We hebben een gesprek gehad dat aan de ribben blijft kleven, zoals ze zeggen. Of ik toen op zijn eergevoel heb gespeeld? Als het niet dat was, dan zal het in zijn portemonnee zijn. Als je betaald wordt zoals Julian, dan is dat om te presteren." 

 

"Ik heb hem laten verstaan dat hij zou mogen vertrekken als hij de omgeving beu was. Ik ben niets met een renner die het even gehad heeft."

 

"We hebben daar een heel goed gesprek over gehad en hij heeft het niet gehad. Hij wou absoluut bij de ploeg blijven."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Patrick heeft me zulke zaken nooit rechtstreeks gezegd"

In een uitgebreid interview met L'Equipe werd Julian Alaphilippe geconfronteerd met die uitspraken.

 

"De vraag om een nieuwe horizon op te zoeken is nooit gesteld", zegt de tweevoudige wereldkampioen. "Bij de gesprekken tijdens de winter heb ik gezegd dat ik niet noodzakelijk elders wilde gaan."

 

"Elke discussie is goed verlopen met Patrick. Hij heeft me zulke zaken nooit rechtstreeks gezegd. Eerlijk: ik was een beetje verrast om dat te lezen."

 

"Als hij een probleem, hoe klein ook, met mij zou hebben, dan zou hij dat wel eerst tegen mij gezegd hebben. Ik maak me dus geen zorgen."

Als Patrick een probleem, hoe klein ook, met mij zou hebben, dan zou hij dat wel eerst tegen mij gezegd hebben. Ik maak me dus geen zorgen.

Julian Alaphilippe

De Fransman gaf nog aan dat hij verlangt naar de Vlaamse koersen. De Ronde van Vlaanderen is zijn hoofddoel, het Waalse werk is een vraagteken.

 

"Ik houd van de sfeer bij die kasseikoersen. Het is bizar, maar ik heb de indruk dat die Vlaamse wedstrijden me bijna beter liggen dan de koersen in de Ardennen."

 

"Dat ik dan niet zal deelnemen aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik? Dat moet ik nog zien. Ik heb een stevig programma en ik wil echt top zijn in de Vlaamse periode."

 

"Daarna zal ik me snel richten op de Tour de France. Ik heb de Tour vorig jaar gemist. Ik wil er presteren."

 

"Als ik deze zomer top wil zijn, dan is het misschien ambitieus om ook nog de Ardennen aan mijn voorjaar te kleven. Recuperatie is belangrijk en ik kan er niet altijd staan."