Ga naar de inhoud

VRT en Sporza verwerven uitzendrechten voor de Olympische Spelen van 2026 tot 2032

 ma 16 januari 2023 11:27
Vincent Vanasch
Hockeykeeper Vincent Vanasch op de Olympische Spelen in Tokio.

Ook de komende jaren kunt u bij ons de Olympische Spelen op de voet volgen. De VRT heeft de rechten binnengehaald voor de Zomerspelen van 2028 en 2032. Ook voor de Winterspelen van 2026 en 2030 zit u bij Sporza op de eerste rij.

Samen met de andere publieke omroepen van Europa, verzameld in de European Broadcasting Union (EBU), heeft VRT/Sporza de rechten binnengehaald voor televisie, radio én online voor 4 opeenvolgende Olympische Spelen:

  • Winterspelen van 2026 in Milaan-Cortina d'Ampezzo (Ita)
  • Zomerspelen van 2028 in Los Angeles (VS)
  • Winterspelen van 2030 (plaats nog te bepalen)
  • Zomerspelen van 2032 in Brisbane (Aus)
 
Het akkoord garandeert de Vlaamse kijker, luisteraar en surfer via Sporza meer dan 200 uur vrij toegankelijke verslaggeving over de Olympische Zomerspelen en minstens 100 uur over de Olympische Winterspelen.
 
"De Olympische Spelen zijn het moment bij uitstek waarop populaire en kleinere sporten samen kijkers, luisteraars en gebruikers bereiken, inspireren en entertainen", zegt Pieter De Windt, hoofdredacteur van Sporza.
 
"Dat Sporza en VRT nu tot 2032 zeker zijn van die rechten is vanzelfsprekend een succes. We kijken ernaar uit om dat op een kwaliteitsvolle en meeslepende manier te kunnen blijven doen, zoals de Vlaming van ons gewend is."
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.