Ga naar de inhoud

Sjachtar schenkt deel van transfersom Moedryk aan Oekraïense soldaten

 ma 16 januari 2023 19:10
Mychajlo Moedryk levert Sjachtar heel wat miljoenen op.

Sjachtar Donetsk steekt de 70 miljoen euro die het heeft opgestreken voor de transfer van Mychajlo Moedryk naar Chelsea, niet volledig in eigen zak. Voorzitter Rinat Akhmetov schenkt een deel aan de soldaten die in Oekraïne strijden in de oorlog tegen Rusland.

Sjachtar Donetsk verkocht zijn 22-jarige aanvaller Moedryk voor 70 miljoen euro aan Chelsea, een bedrag dat met bonussen nog kan oplopen tot 100 miljoen euro.

 

Met een deel van die geldsom zal Sjachtar-voorzitter Akhmetov nu het project "Hart van Azovstal" oprichten, dat soldaten die vechten of hebben gevochten rond Marioepol, moet helpen.

 

"De dapperheid van hen is ongeëvenaard in de moderne geschiedenis", zei hij. "Het is door hen, hun offers en moed dat de vijand in de eerste maanden van de oorlog is tegengehouden. Het laat ons ook de onvermijdelijkheid van de overwinning van Oekraïne voelen."   

 

Akhmetov stopt 25 miljoen dollar (23 miljoen euro) in het project. "Het geld zal worden gebruikt voor verschillende doeleinden, voor het bieden van medische hulp, protheses en psychologische steun. Het project zal worden geleid door een professioneel onafhankelijk team."

 

Russische strijdkrachten veroverden het complex van de Azovstal-staalfabriek bij Marioepol in mei vorig jaar na maanden van zware gevechten. Oekraïense militairen hielden vanuit het complex het Russische leger bijna drie maanden tegen. Na een lange omsingeling gaven de soldaten zich over. Veel van hen zijn gevangengenomen door de Russische troepen.   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.