Ga naar de inhoud

Eliot Lietaer is volgende slachtoffer van B&B-debacle: hij stopt op zijn 32e met koersen

Eliot Lietaer was 11 jaar profrenner.

Eliot Lietaer heeft zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg gestaakt. Onze landgenoot zat na het opdoeken van B&B Hotels plots zonder team. "Het is een grote ontgoocheling om mijn carrière op deze manier te moeten beëindigen."

Begin december kreeg Eliot Lietaer dramatisch nieuws. Zijn ploegbaas Jérôme Pineau had niet genoeg geld bij elkaar gekregen, waardoor zijn team B&B Hotels uit het profpeloton verdween.

 

22 renners kwamen op straat te staan, terwijl de meeste teams al op winterstage waren vertrokken.

 

Eliot Lietaer bleef in zijn eentje gemotiveerd doortrainen, trok wekenlang op stage naar Malaga en bleef bidden voor een nieuwe werkgever.

 

Maar helaas viel er geen nieuw contract meer uit de hemel. "Het is onnodig om te zeggen dat het een grote ontgoocheling is om mijn carrière op deze manier te moeten beëindigen."

 

Lietaer was 11 jaar lang profrenner en boekte in 2014 zijn enige zege: de 2e rit in de Boucles de la Mayenne.

 

Een van zijn meest memorabele prestaties dateert uit zijn periode als junior. Lietaer versloeg toen Michal Kwiatkowski en Peter Sagan in de slotetappe van de Vredeskoers. De podiumfoto ging enkele jaren later viraal, omdat Kwiatkowski en Sagan uitgegroeid waren tot wereldtoppers bij de profs.

Het is onnodig om te zeggen dat het een grote ontgoocheling is om mijn carrière op deze manier te moeten beëindigen.

Eliot Lietaer

Warlop vond onderdak, Debusschere zoekt nog

Lietaer is al de 7e renner van B&B Hotels die met wielerpensioen gaat. Onder meer Pierre Rolland en Cyril Lemoine beslisten al om ermee op te houden.

 

Jordi Warlop werd na zijn Belgische titel in het strandracen wel nog opgevist door het opleidingsteam van Soudal-Quick Step.

 

Voormalig Belgisch kampioen Jens Debusschere is nog altijd op zoek naar een nieuwe broodheer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.