Ga naar de inhoud

Paul Herygers looft "kwaliteitswinnaar" Vanthourenhout én Thibau Nys: "Hier kan hij op bouwen"

 ma 16 januari 2023 08:29
Thibau Nys
Thibau Nys (20) is op weg naar brons op het Belgisch kampioenschap.
Ruben Van Gucht en Paul Herygers
Crosscommentatoren Ruben Van Gucht en Paul Herygers.

Paul Herygers genoot met volle teugen van een bewogen BK. Onze analist geeft als afsluiter zijn oordeel over de akkefietjes in de materiaalpost, looft winnaar Michael Vanthourenhout én nummer drie Thibau Nys: "Zijn carrière zal nog wel met ups en downs verlopen."

Laurens Sweeck voelde zich bekocht nadat hij in de materiaalpost tot 2 keer toe gehinderd werd door de fiets die Michael Vanthourenhout afgaf aan zijn materiaalman.

 

Is de Belgische kampioenentrui van Vanthourenhout er dan één met een geurtje aan?

 

"Zo ver zou ik het niet durven door te drijven", zegt Paul Herygers.

 

"Blijkbaar is een technische gids online gezet waarin de verdeling van de boxen in de materiaalzone vermeld stonden. Maar de nummerverdeling van die boxen stond niet op de enveloppe die de renners krijgen bij het afhalen van hun rugnummer."

 

"Michael Vanthourenhout spreekt dus correcte taal wanneer hij zegt dat de verdeling van de boxen niet is meegedeeld aan de renners."

Sterke reglementen worden eigenlijk altijd gesmeed na dit soort situaties.

Paul Herygers

Herygers vindt dan ook dat er niet te veel herrie over moet worden gemaakt. "In het heetst van de strijd drijft dat even naar boven, maar nu zou ik dat begraven."

 

In de toekomst zal er strenger op toegezien worden. "Sterke reglementen worden eigenlijk altijd gesmeed na dit soort situaties."

 

"Dat was in het verleden ook al het geval toen er problemen waren met gedubbelde renners en met het aanpakken van bidons."

Paul Herygers over

  • Michael Vanthourenhout (1e): "Hij is altijd al een goede coureur geweest en is gestaag blijven groeien. Op termijn zal daar nog wat bij komen."

    "Michael is van een outsider uitgegroeid tot een winnaar. Pas op, verlang van Michael niet dat hij 10 à 15 crossen zal winnen per seizoen. Dat hoeft ook niet. Maar zijn zeges zijn er wel van kwaliteit.”

  • Thibau Nys (3e): "Zijn carrière zal nog met ups en downs verlopen. Nys zal nog teleurstellen en veel mensen blij maken, zowel op het veld als op de weg. Maar deze prestatie is er wel eentje om in te kaderen. Daar kan hij op bouwen."

  • Eli Iserbyt (4e): "Er zit dit seizoen wel kwaliteit in zijn zeges, zeker in het begin van het seizoen was hij een veelwinnaar."

    "Maar Sweeck is komen aandraven met een geweldig daverend seizoen. En ook Iserbyts ploeggenoot Vanthourenhout is veel komen winnen en heeft een pak truien mee naar huis genomen. In dat opzicht zit Iserbyt een beetje in de penarie."
Gerelateerd: