Ga naar de inhoud

Furieuze Sylla viert frustraties bot op ploegmaats en deur: "Abakar overschreed een lijn"

Talent met te veel temperament. Bij Club Brugge hebben ze de handleiding van Abakar Sylla nog niet gevonden. Tegen Racing Genk ontsnapte de verdediger eerst nog aan rood, maar na rust moest hij toch gaan douchen na fel protest. Tijdens zijn woede-uitbarsting ging Sylla zelfs in de clinch met zijn ploegmaats, in de catacomben stampte hij tegen een deur.

Uitzinnig van woede was hij (alweer). Abakar Sylla protesteerde na een fout hevig en kreeg van scheidsrechter Lawrence Visser onvermijdelijk een tweede gele kaart onder de neus geduwd.

 

De verdediger ging vervolgens helemaal door het lint. Zelfs de ploegmaats die hem probeerden in te tomen, duwde de Ivoriaan zonder pardon langs de kant.

 

(lees verder onder de foto's)

Sylla duwt Vanaken opzij, ook Rits en Jaremtsjoek zouden een por krijgen.

Sylla trapt tegen een deur in de catacomben.

In de catacomben had Sylla duidelijk nog niet zijn kalmte teruggevonden. Tijdens zijn weg van het veld naar de kleedkamer trapte de youngster snoeihard tegen een deur.

 

Eerder dit seizoen reageerde de verdediger eveneens bijzonder emotioneel na een uitsluiting tegen Anderlecht.

Ik wil dat mijn spelers met rauwe emoties spelen, maar je mag niet over een lijn gaan.

Scott Parker

Hoe kan Scott Parker zijn testosteronbom intomen?

 

"Ik heb al met hem gesproken", vertelde de coach achteraf. "Het is een jonge speler met veel potentieel, maar soms maken die fouten. Ik was ook ooit zo'n jongen. Kijk, het was een domme actie van hem, maar we zullen hem steunen."

 

"Ik wil dat mijn spelers met rauwe emoties spelen. Je balanceert dan op het randje, maar nu ging Abakar over een lijn. Hij maakte een fout door in frustratie de bal weg te slaan." 

Ook voor rust was Sylla trouwens al een veelbesproken thema. De verdediger ontsnapte toen aan rood na een tackle op de doorgebroken Paintsil.

 

Tot enorme onvrede van Racing Genk. Aanvoerder Bryan Heynen uitte tijdens een interview bij de rust zijn ongenoegen.


"In het begin van het seizoen sturen ze ons de nieuwe regels. Daarin stond dat een fout zonder de intentie om de bal te spelen altijd rood is", klonk het bij Eleven Sports. "Blijkbaar verandert dat tijdens het seizoen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De fase was de climax van een bijzonder intense eerste helft.

 

Al vroeg waren er een paar stevige fouten langs beide kanten. Tussen Lang en Paintsil kookten de potjes een eerste keer over - beide kemphanen kregen geel van scheidsrechter Lawrence Visser.

Ook Buchanan en Munoz zouden minder dan tien minuten later een waarschuwing krijgen. Genk-coach Wouter Vrancken uitte fel zijn ongenoegen over de kaart voor zijn Colombiaanse verdediger.


Visser stuurde de trainer daarop prompt naar de tribune met een rode kaart.