Ga naar de inhoud

Kim Meylemans maakt geslaagde comeback na horrorcrash, Elfje Willemsen helpt haar van het ijs

Kim Meylemans is meer dan tevreden met haar prestatie.

Amper 2 maanden na haar zware crash in Canada heeft Kim Meylemans (26) weer deelgenomen aan een skeletonwedstrijd. In het Duitse ski-oord Winterberg bracht ze haar 2 runs tot een goed einde. Met een mooie 9e plaats als beloning.

Begin november crashte Kim Meylemans zwaar op training in Canada. De diagnose: 2 gebroken enkels en een hersenschudding.

 

Twee maanden later stond ze weer op het ijs. Omdat ze moest. Wie over 3 weken wil deelnemen aan het WK in St. Moritz moet minstens 3 Wereldbekers van de partij zijn.

 

In Winterberg gooide ze zich vandaag een eerste keer naar beneden. Met succes. In een voorzichtige eerste run klokte ze de 18e chrono, in de tweede run verbaasde ze met een plaats in de top 3.

 

Met een 9e plaats als eindresultaat en daar was Meylemans zichtbaar blij mee. Ze balde meermaals de vuist.

 

Terecht, met twee geblesseerde enkels duwde ze zich meer dan aardig op gang.

 

Elfje Willemsen stond Meylemans op te wachten aan de finish. De voormalige bobsleester, die nu voor Team Canada werkt, hielp haar landgenote met haar slee. 

 

Iets wat Meylemans fel kon appreciëren. Na een omhelzing strompelde ze van het ijs.

Ondanks twee geblesseerde enkels springt Kim Meylemans op haar slee in Winterberg.

Ex-Belgian Bullet Elfje Willemsen helpt Kim Meylemans een handje.

De winst in Winterberg was voor de Nederlandse skeletoni Kimberley Bos. De nummer 3 van Peking wipte nog over de Canadese deelneemster Mirela Rahneva in de tweede run.

De top 10 in Winterberg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.