Ga naar de inhoud

Van Gerwen zet Van den Bergh "op zijn menu": "Leuk voor Belgische darts, maar het is genoeg geweest"

 ma 2 januari 2023 07:10
Michael van Gerwen mikt op een 6e WK-finale.

Nog maar één keer kon hij Michael van Gerwen verslaan. En dat kunststukje moet Dimitri Van den Bergh vanavond herhalen als hij de finale van het WK darts wil halen. De Nederlandse drievoudige wereldkampioen barst alvast van het vertrouwen. "Dimitri gooit niet fenomenaal. Ik vrees hem niet."

Dimitri Van den Bergh staat voor de belangrijkste wedstrijd uit zijn carrière tot nu toe: de kans op een WK-finale. Voor Michael van Gerwen is het niets nieuws onder de zon. De Nederlander stond al 5 keer in de finale en kroonde zich 3 keer tot wereldkampioen.

 

De Nederlander veegde Chris Dobey met 5-0 weg op weg naar de halve finale. "Opnieuw gooide ik boven de honderd gemiddeld", vertelde hij aan het AD. "Ik was meteen in het begin van de wedstrijd dodelijk, toen heb ik hem al veel pijn gedaan."

 

Vanavond wil Van Gerwen ook Dancing Dimi van de dansvloer walsen. "Ik voel me lekker, ik ben goed bezig", barst Van Gerwen van het vertrouwen. "Maar ik moet het wel elke dag laten zien. Er komen nog twee lange dagen aan."

 

Wat denkt de drievoudige wereldkampioen van Van den Bergh? "Zes, zeven weken geleden zat hij in een dip. Vlak voor het WK heeft hij nieuwe pijlen gekregen en dat lijkt goed te werken. Het gaat beter, maar hij gooit niet fenomenaal. Ik vrees hem niet."

 

"Nu staat Dimitri op het menu, die moet ik nu slachten", vult Van Gerwen aan bij de NOS. "Ik vind het allemaal leuk voor het Belgische darts, maar nu is het genoeg geweest, hé."

Dimitri zal mentale spelletjes spelen. Hij is een jongen met een bijsluiter en dat weet ik.

Michael van Gerwen

Nu nummer 1 Gerwyn Price en nummer 2 Peter Wright zijn uitgeschakeld op het WK, is Van Gerwen de laatste van de Grote Drie op het WK. En hij wil zich niet laten dwarsbomen door Van den Bergh, de nummer 15 op de wereldranglijst.

 

Van Gerwen denkt wel dat de Belg alles uit de kast zal halen om te winnen. "Het kan wel eens een wedstrijd worden zoals tegen Suljovic, dat Dimitri het spel zal vertragen", stelt hij bij het AD.

 

"Ik hou daar vooraf rekening mee, dus daar zal hij me niet mee verrassen. Hij zal misschien nog meer mentale spelletjes spelen. Ach, Dimi is een jongen met een bijsluiter en dat weet ik. Daar zijn er veel meer van."

 

"Of ik ook een bijsluiter heb? Ik denk het wel, ja. Honderd procent. Ik ben best een eigenaardig baasje af en toe. Maar wie mij goed kent, weet dat ik een goed hart heb. Al kan ik ook wel een klootzak zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: