Ga naar de inhoud

Jumping Mechelen pakt na 2 jaar afwezigheid uit met spectaculair deelnemersveld

 za 24 december 2022 08:22
" "
Daniel Deusser, de laatste winnaar in 2019.

De Jumping van Mechelen is van maandag 26 tot vrijdag 30 december terug van weggeweest. Na 2 jaar gedwongen coronapauze kan de organisatie van de Kerstjumping haar 40e verjaardag vieren. Sporza zendt de wereldbekerjumping vrijdag uit op Eén en livestream.

De winnaars van de laatste 8 edities van het belangrijkste jumpingconcours op de slotdag tekenen present. Het gaat om de Duitsers Daniel Deusser (2013 en 2019) en Christian Ahlmann (2015 en 2018), de Fransen Roger-Yves Bost (2016) en Simon Delestre (2014), de Nederlander Harrie Smolders (2017) en de Zweedse nummer een van de wereld en regerend wereldkampioen Henrik Von Eckermann (2012).

Ook van Belgische zijde zijn er heel wat toppers aanwezig. Onder meer Jérôme Guery, Pieter Devos, Niels Bruynseels, Thibeau Spits en Jos Verlooy wagen hun kans in de Mechelse Wereldbeker.

Ook wereldbeker dressuur en mennen

Op woensdag en donderdag zijn in Mechelen de dressuurruiters aan zet. De Britse wereldkampioene Charlotte Fry komt aan de start, net als de winnares van 2019, de Nederlandse Emmelie Scholtens.

Belgisch kampioene Larissa Pauluis, Jorinde Verwimp, Domien Michiels en Charlotte Defalque willen hen voor ons land het vuur aan de schenen leggen.

Op donderdag en vrijdag komen de beste menners ter wereld in actie. Zeven menners zullen samen met hun vierspan de tribunes van de Nekkerhal proberen te doen daveren. Glenn Geerts en Dries Degrieck zijn de Belgen met dienst. Voor Geerts is het al zijn tiende deelname. Zij nemen het op tegen onder meer de Nederlander Bram Chardon, vorig seizoen winnaar van de Wereldbekerfinale in Leipzig.

Live op Sporza:

Sporza zendt de wereldbekerwedstrijd jumping live uit op Eén vanaf 14.55 uur, op de site en de app kunt u volgen met livestream.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.