Ga naar de inhoud

Doelman André Onana stopt na WK-rel als Kameroens international

André Onana in actie.

André Onana (26) heeft een punt gezet achter zijn carrière als international van Kameroen. Op het voorbije WK in Qatar werd Onana nog uit de selectie gezet na een ruzie met bondscoach Rigobert Song. Die eiste meer discipline van zijn doelman.

De keeper postte een afscheidsbericht op zijn sociale media. Onana sprak zijn dank uit voor zijn tijd in het shirt van Kameroen, maar legde ook uit dat hij tot het besluit is gekomen om te stoppen. 

 

"Elk verhaal, hoe mooi dat verhaal ook is, kent een einde. En aan mijn verhaal bij het Kameroense elftal is nu een einde gekomen", stelt Onana.

 

Onana, bij Inter Milaan een ploeggenoot van Romelu Lukaku, stond in de eerste groepswedstrijd van Kameroen op het WK, de 1-0-nederlaag tegen Zwitserland, nog gewoon tussen de palen.

Voor het tweede duel tegen Servië (3-3) was er opeens geen spoor meer van Onana. Een ruzie met Song moest Onana bekopen met een verbanning uit de selectie. De bondscoach zou de onemanshow van Onana zat zijn geweest.

Een dag later zou hij de Kameroense selectie in Qatar ook verlaten. Onana eindigt zijn interlandcarrière zo met 35 caps.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.