Ga naar de inhoud

Protestactie in Australië loopt uit de hand: doelman krijgt metalen emmer tegen hoofd

Tom Glover werd met een hoofdwonde afgevoerd.

Na 20 minuten het stadion verlaten. Dat was het plan van de Australische supporters in de "Melbourne Derby" om hun ongenoegen kenbaar te maken over een controversiële beslissing. Maar het liep niet zoals gepland: bij een veldbestorming kreeg doelman Tom Glover een metalen bak tegen zijn hoofd. De wedstrijd werd gestaakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toen Tom Glover, de doelman van Melbourne City, een vuurpijl teruggooide richting de supporters van Melbourne Victory, gingen de poppetjes aan het dansen in de derby.

 

Enkele supporters van Melbourne Victory stormden op het veld en een nietsvermoedende Glover kreeg een metalen emmer tegen zijn hoofd. Met een hoofdwonde werd de doelman afgevoerd naar de kleedkamers, waar hij genaaid werd.

 

De wedstrijd werd meteen gestaakt en de politie had de nodige moeite om de supporters terug in de tribunes te jagen.

 

Dat er protestacties zouden komen, had de politie voor het eerste fluitsignaal al verwacht. De supportersgroepen van beide clubs hadden aangekondigd dat ze na 20 minuten collectief het stadion zouden verlaten uit protest tegen een controversiële beslissing van de Australische rechtenhouder.

 

Normaal vindt de "grand final" van het seizoen altijd plaats op het veld van de leider, maar om een financiële put te vullen werden die finales voor het eerst voor een smak geld verkocht aan Sydney. Tot grote onvrede van de supporters in Melbourne.

 

Maar die protestactie liep dus niet af zoals gepland. De feestelijke terugkeer van enkele Australische WK-helden, zoals Mathew Leckie en Jamie MacLaren, draaide zo uit op een ontgoocheling.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.