Voetbal op zijn lelijkst: Turkse keeper aangevallen met cornervlag, gevecht in Rusland

  Links: de Turkse keeper krijgt meppen met een cornervlag. Rechts: de potjes koken over in Russische topper.

  Voetbal: een feest, maar niet in Rusland en Turkije dit weekend. In Rusland liep de topper tussen Zenit en Spartak Moskou helemaal uit de hand, maar in Turkije gingen ze nog meer over de schreef. Daar werd een doelman neergemept met de cornervlag.

  In de Izmir-derby tussen Göztepe SK en Altay in de Turkse 2e klasse werd de match stilgelegd nadat er vuurwerk op het veld beland was. Enkele fans van thuisploeg Göztepe werden ook geraakt, waardoor een ambulance op het veld kwam om enkele gewonden te kunnen afvoeren.

   

  Maar dan moest het strafste nog komen: toen Altay-doelman Ozan een kijkje ging nemen bij de ambulances werd hij langs achteren aangevallen door een hooligan, die met de cornervlag op het hoofd van de keeper begon te meppen.

   

  De dader werd snel overmeesterd door de ordediensten, de match werd vervolgens definitief gestaakt.

  Ook in Rusland koken de potjes over

  Ook in de Russische bekermatch tussen Zenit en Spartak Moskou gingen de poppen zondagmiddag aan het dansen. In de slotfase van de match ontspoorde het helemaal na een fout van Promes. Er werden onderling enkele meppen en schoppen uitgedeeld.

   

  Toen de gemoederen min of meer bedaard waren, deelde de scheidsrechter 6 rode kaarten uit, 3 aan elke kant. De match werd uiteindelijk beslist na penalty's, in het voordeel van Zenit.