Ga naar de inhoud

Zo kan het dus ook: levenslange stadionverboden bij uit de hand gelopen rellen in Australië

 do 22 december 2022 12:51
Tom Glover werd geraakt met een metalen emmer en moest meteen in de kleedkamer genaaid worden.
Tom Glover werd geraakt met een metalen emmer en moest meteen in de kleedkamer genaaid worden.

De Australische voetbalbond (FFA) heeft lange stadionverboden opgelegd aan de voetbalsupporters die afgelopen zaterdag het veld op kwamen in de "Melbourne Derby".  De duur varieert van 5 jaar tot levenslang. 

Een kleine week geleden liep het helemaal mis in de "Melbourne Derby". Er zou een protestactie "in stilte" plaatsvinden, waarbij de supporters na 20 minuten het stadion zouden verlaten. Maar dat draaide even anders uit. 

 

Een honderdtal voetbalfans liepen het veld op, nadat doelman Tom Glover een vuurpijl terug richting de supporters gegooid had. Er ontstonden heuse rellen op het voetbalveld. 

 

Het gevolg: straffe stadionverboden. 

 

Eerder deze week kregen 2 mannen een levenslang stadionverbod opgelegd. Een van hen was verantwoordelijk voor de hoofdwonde van doelman Tom Glover. De relschopper smeet namelijk een metalen emmer tegen Glovers hoofd. 

 

Vandaag maakte de FFA bekend dat er nog 7 mensen bestraft zijn. Twee jonge mannen kregen een stadionverbod van 20 jaar, 5 andere mensen kregen een verbod van 5 tot 15 jaar. 

 

De Australische bond probeert samen met de autoriteiten in de deelstaat Victoria alle resterende relschoppers te bestraffen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: