Ga naar de inhoud
Choupo-Moting en Kameroen maken gelijk in 3 dolle minuten.
Choupo-Moting en Kameroen maken gelijk in 3 dolle minuten.

Spektakelduel tussen Kameroen en Servië levert geen winnaar op

 ma 28 november 2022 13:00
 1. 24' - Geel - Nicolas N'Koulou
 2. 29' - Doelpunt - Jean-Charles Castelletto (1 - 0)
 3. 45+1' - Doelpunt - Strahinja Pavlovic (1 - 1)
 4. 45+4' - Geel - Luka Jovic
 1. 53' - Doelpunt - Aleksandar Mitrovic (1 - 3)
 2. 63' - Doelpunt - Vincent Aboubakar (2 - 3)
 3. 66' - Doelpunt - Eric Maxim Choupo-Moting (3 - 3)
 4. 79' - Verv. Sergej Milinkovic-Savic door Marko Grujic
 5. 81' - Verv. André-Frank Zambo Anguissa door Samuel Oum Gouet
 6. 81' - Verv. Bryan Mbeumo door Georges-Kévin N'Koudou
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
29'
Jean-Charles Castelletto
29'
Jean-Charles Castelletto
1 - 0
45+1'
Strahinja Pavlovic
1 - 1
Strahinja Pavlovic
45+1'
53'
Aleksandar Mitrovic
1 - 3
Aleksandar Mitrovic
53'
63'
Vincent Aboubakar
63'
Vincent Aboubakar
2 - 3
66'
Eric Maxim Choupo-Moting
66'
Eric Maxim Choupo-Moting
3 - 3

Kameroen en Servië hebben in hun groep de 0 uitgegomd. Servië leek op weg naar een vlotte zege na goals van oude bekenden Milinkovic-Savic en Mitrovic, maar in 3 dolle minuten kwamen de Kameroeners op gelijke hoogte. Het resultaat: een spektakelpartij waar beide ploegen weinig mee opschieten.

Kameroen - Servië in een notendop:

 • Sleutelmoment: Servië lijkt op weg naar een overtuigende zege, maar daar beslissen de Ontembare Leeuwen anders over. In drie minuten tijd gaat het van 1-3 naar 3-3.
 
 • Man van de match: Vincent Aboubakar viel bijzonder gretig in. De snelle spits van Al-Nassr had maar tien minuten nodig om te scoren, heerlijke lob, en de 3-3 panklaar te leggen voor Choupo-Moting.
 
 • Opvallend: Aleksandar Mitrovic wrong heel wat kansen de nek om, maar scoorde wel. En wel voor de 51ste keer voor Servië. Hij komt in een select groepje met onder meer ook Thierry Henry, Olivier Giroud en Harry Kane.

Mitrovic laat de kansen liggen

4-3 voor Servië. Dat was de score van het vorige (vriendschappelijk) duel tussen Servië en Kameroen. En ook vandaag kregen we een spektakelwedstrijd te zien. 

 

Kameroen begon eraan zonder doelman André Onana die uit de kern geweerd werd voor disciplinaire redenen. Zijn vervanger Devis Epassy zag enkele keren Aleksandar Mitrovic voor zich opduiken. 

 

De voormalige spits van Anderlecht trof eerst nog de paal en was niet veel later te verrast om de 0-1 te maken. Het vizier nog niet op scherp.

 

Dan krijg je het deksel op de neus, zo zegt een voetbalwet. Dat gebeurde ook. Uit het niets tikte Castelletto een hoekschop aan de tweede paal binnen. Ongeloof bij Servië.

 

De troepen van Stojkovic lieten hun hoofd echter niet hangen. Met twee doelpunten (van Pavlovic en Milinkovic Savic) in de extra tijd voor de rust zag de wereld er plots helemaal anders uit. 

Kameroen komt terug na 1-3-achterstand

Servië ging door op dat elan. De spelers legden een fraaie combinatie op de grasmat met Mitrovic als eindstation. Dan toch dat doelpunt voor Mitrogol. 

 

Einde verhaal voor Kameroen, denk je dan. Maar niets is minder waar. De invalbeurt van Aboubakar deed de partij weer kantelen. Tot twee keer toe glipte hij door de buitenspelval. Eerst werkte hij het zelf bijzonder fraai af, drie minuten later kroop hij in de huid van de assistgever. 


Servië en Kameroen moeten dus tevreden zijn met een punt. Vooral Aleksandar Mitrovic zal zich voor het hoofd slaan. Hij schoot maar liefst zeven keer naar doel.