Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

André Onana moet Kameroense selectie verlaten na discussie: "Hij kiest altijd voor zichzelf"

 ma 28 november 2022 12:35
Voor André Onana zit het WK er al op.

De voortijdige WK-exit van André Onana was het nieuws van de dag in Kameroen. De eigenzinnige doelman ging niet akkoord met "een meer traditionele manier van keepen" en mocht zijn koffers pakken. "Weinig verrassend", vindt Nederlands journalist Willem Haak. "Zijn spel aanpassen, doet hij niet."

Makkelijk persoon als hij zijn zin krijgt

André Onana is geen doorsnee doelman. De Kameroener zorgde al eerder in zijn carrière voor controverse. Willem Haak, Nederlands journalist die Onana kent van zijn tijd bij Ajax, doet zijn verhaal.

 

"Onana was bij Ajax al eens geschorst, omdat hij een verkeerd pilletje heeft genomen. Hij dacht dat het een paracetamol was, maar het bleek een zwangerschapspilletje van zijn vrouw en werd hij een paar maanden geschorst", zegt Haak. 

 

"Ajax hielp hem toen juridisch om zijn schorsing te beperken, maar hij besloot om zijn contract niet te verlengen en de deur uit te lopen." Een tamelijk egoïstische zet van de keeper die ze in Amsterdam nog niet vergeten zijn.

Als hij zijn zin krijgt en minuten maakt, is hij een makkelijk persoon.

Willem Haak

Volgens Haak ligt zijn koppigheid aan de basis van zijn verplichte exit op het WK. 

 

"Hij kiest altijd voor zichzelf, zijn eigen pad en zijn carrière. Dat zie je nu ook. Onana ging gratis van Ajax naar Inter. Enkel als hij zijn zin krijgt en minuten maakt, is hij een makkelijk persoon."

 

"Het is geen verrassing dat hij naar huis wordt gestuurd. Hij staat achter zijn eigen mening en wil op zijn manier keepen. Zijn spel aanpassen naar een meer traditionele manier, doet hij niet. Dan kiest hij liever eieren voor zijn geld."

Gerelateerd: