Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Krantenoverzicht: "De voet van God" & "Het fenomeen Mbappé"

 ma 19 december 2022 09:41
" "
Natuurlijk siert Messi de voorpagina's wereldwijd. Links: "Messi, de voet van God", rechts: "Lio is Argentijns."

Na de triomf van Argentinië op de Wereldbeker voetbal in Qatar, in een zinderende finale tegen Frankrijk, is de internationale pers eensgezind in haar lof voor sterspeler Lionel Messi en zijn "adembenemende genialiteit" en "Maradona-achtige" prestatie. Woorden van troost zijn er voor Kylian Mbappé, de uitblinker in het verliezende kamp. Een overzicht.

"Eeuwige roem voor Messi", luidde de kop in het Argentijnse sportblad Olé, waarmee het algemene gevoel in Argentinië werd weergegeven. Het hele land heeft bijna twintig jaar gewacht op de ultieme bekroning van hun beroemde nummer 10, die zich bij Diego Maradona voegt in het pantheon van voetballegendes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Messi plantte zijn vlag op de top van de Everest", prees het Britse dagblad The Times. "Met 2 doelpunten behoort de Argentijnse patron nu tot de grootsten over alle sporten heen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net als verschillende andere kranten is de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport ervan overtuigd dat Messi "de verbinding vormt met Maradona". "Want Messi is een genie in een gewoon mensenlichaam, of beter gezegd, in een lichaam dat niets atletisch heeft. Maar in het voetbal kan deze lichaamsbouw volstaan als je het verstand van een kunstenaar en de voet van god hebt."

"Net als Diego Maradona in zijn tijd maakte het stadionidool zondag zijn reputatie waar, meer dan ooit de trots van een hele natie", loofde het Franse dagblad Le Figaro, in een eerbetoon aan de "adembenemende Messi".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Het nummer 10 bereikt ultieme glorie na een leven van frustratie en wederzijds onbegrip tussen hem en zijn land, met 2 keer een afscheid van de nationale ploeg", onderstreepte het Spaanse El Pais.

Zelfs in Brazilië, de grote rivaal van La Albiceleste, kreeg de overwinning van de Argentijnse "broers" en de bekroning van Messi, "de beste die het heel hard verdiende de beker te winnen", veel lof in dagblad O Globo.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met de 3 Franse doelpunten, waarvan 2 penalty's, speelde ook Kylian Mbappé zich in de geschiedenisboeken. Het Franse Libération bracht dan ook een even groot eerbetoon aan de "legendarische Messi en Mbappé" en verdeelde zijn voorpagina over de twee rivalen in Doha, maar teamgenoten bij Paris Saint-Germain.

L'Equipe, de toonaangevende sportkrant van onze zuiderburen, richtte zich, niet verrassend, op "een ongelooflijke Mbappé, die het nodige lef toonde". Maar ook de Gazzetta dello Sport prees "Mbappé, een fenomeen als geen ander", terwijl de Süddeutsche Zeitung hulde bracht aan de Franse aanvaller en zijn "individuele prestatie voor de geschiedenisboeken van het voetbal".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een tour langs de voorpagina's in Argentinië, Frankrijk en elders:

Gerelateerd: