Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Marokko dient een klacht in na halve finale tegen Frankrijk: "Twee penalty's niet gefloten"

 do 15 december 2022 17:07

De nederlaag in de halve finales is hard aangekomen in Marokko. Het gevoel van een gemiste kans overheerst en de hoofdschuldige hiervoor zijn niet de spelers, maar volgens veel Marokkanen de scheidsrechter. De Marokkaanse bond dient zelfs een klacht in bij de FIFA.

Na de 2-0-nederlaag tegen Frankrijk zijn ze bij de Marokkaanse bond FRMF in hun pen gekropen. In een brief aan de FIFA werd een officiële klacht ingediend tegen de arbitrage tijdens de match.

 

Volgens de Marokkanen werden "twee voor de hand liggende strafschoppen" niet gefloten door scheidsrechter Cesar Ramos. Het verbaast hen ook dat de videoref niet tussenbeide kwam. Vooral de fase tussen Boufal en Hernandez (zie video hieronder) lokte veel verontwaardiging uit.

"De Marokkaanse federatie zal niet aarzelen om de rechten van het nationale team te verdedigen, eerlijkheid te eisen en de noodzakelijke maatregelen te nemen met betrekking tot het onrecht dat ons werd aangedaan door de scheidsrechter."

Gerelateerd: