Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Last minute drama: Marokkaanse fans die vandaag naar Qatar trekken, zien vlucht gecanceld

 wo 14 december 2022 10:56

Marokkaanse fans deden er afgelopen dagen alles aan om de historische halve finale tegen Frankrijk bij te wonen. Luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc plande zowel gisteren als vandaag 7 extra vluchten in om hun grote droom te bewerkstelligen. Maar toen volgde slecht nieuws: niemand kan nog vliegen vandaag "door Qatarese restricties".

"Tot wel 30 vluchten" zouden naar verluidt ingezet worden om Marokkaanse supporters de halve finale te laten bijwonen. 

 

Dat bleken uiteindelijk 14 vliegreizen met Royal Air Maroc: 7 op dinsdag en 7 vandaag. Maar daar steken de Qatarese autoriteiten een stokje voor: alle vluchten van woensdag zijn geschrapt omdat het land "restricties oplegde voor het aantal toekomende fans".

 

Een ramp voor heel wat supporters, die naast een peperduur vliegticket ook een hotelkamer en ticket voor de wedstrijd aanschaften.

 

"Wij roepen de fans op de luchthaven niet te betreden als ze niet in bezit zijn van een geldig WK-ticket", staat er te lezen op de website van Hamad Airport, de grootste luchthaven in de hoofdstad Doha. "Op de luchthaven zelf kunnen er geen wedstrijdtickets aangekocht worden." 

Gerelateerd: