Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Tientallen extra vluchten naar Qatar: "Boek maar tot 19 december, je weet maar nooit"

 di 13 december 2022 11:52

De Marokkaanse fans willen koste wat het kost hun nationale helden live in actie zien. Letterlijk en figuurlijk. Er worden tientallen extra vluchten ingelegd en de bedragen voor een vluchtticket lopen op tot maar liefst 2000 euro. Bekijk hieronder de reportage van het VRT NWS journaal.

In reisbureau 'De Trekvogel' in Antwerpen hebben ze genoeg werk om handen dezer dagen. Marokkaanse supporters bellen namelijk massaal om een vlucht te boeken naar Qatar. 

 

"Ik kreeg zelfs op zondag veel berichtjes van vrienden om vliegtickets aan de kant te leggen", getuigt een verkoper van de zaak. 

 

De nationale Marokkaanse luchtvaartmaatschappij legt dan ook tientallen extra vluchten in naar Qatar om de aanvragen verwerkt te krijgen. 

 

De Marokkanen willen absoluut hun nationale ploeg geschiedenis zien schrijven in de halve finale van het WK. Ze hebben daar trouwens een behoorlijk bedrag voor over: "Ik heb tickets kunnen verkopen naar Qatar aan een bedrag waar ik zelf van dacht dat ze het niet zouden aannemen", aldus de verkoper. 

 

De trots die ze hebben, valt dan ook niet in geld uit te drukken: "Ik ben Marokkaan en ik ben fier ja. Het is de eerste keer en ze hebben geschiedenis geschreven. Dat maakt ons trots en geeft ons moed om zelfs tot de finale door te stoten", vertelt een andere werknemer.

 

Kunnen Ziyech en co nog een bladzijde toevoegen aan de geschiedenisboeken?

Gerelateerd: