Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Kent de Aap is er zeker van: "Ik wens Argentinië veel geluk op het volgende toernooi"

 di 13 december 2022 15:37
Kent is niet toevallig een aap uit de 'Zagreb Zoo' Kroatië
Kent is niet toevallig een aap uit de 'Zagreb Zoo' in Kroatië

Paul de Octopus, Neyar de Valk, Achille de Kat ... Kent u ze al? Ze hebben één ding gemeenschappelijk: sterke WK-voorspellingen doen. De Zagreb Zoo in Kroatië heeft ondertussen ook Kent de Aap een voorspelling laten doen voor de halve finale tussen Kroatië en Argentinië.

Geloof het of niet, maar bovengenoemde dieren kunnen indrukwekkende cijfers voorleggen als het op WK-voorspellingen aan komt. Voorspel-legende Paul de Octopus had bijvoorbeeld tijdens het WK van 2010 een succesratio van 85,7%.

 

Ga er maar eens aanstaan als nieuw 'voorspel-fenomeen' in de dierenwereld...

 

Toch mag Kent de Aap trots zijn op zijn prognoses tijdens dit WK. Hij voorspelde de resultaten van de Kroatische ploeg allemaal juist, buiten het gelijkspel tegen Marokko. 

 

Voor de wedstrijd tegen Argentinië was Kent zeker van zijn stuk: Kroatië wint de wedstrijd. De baas van de Zagreb Zoo Damir Skok heeft hem nog nooit met zo veel vertrouwen zien kiezen voor een overwinnaar.

 

"Ik wens Argentinië veel geluk op het volgende toernooi, maar nu vliegen ze er helaas uit. Wij gaan naar de finale", zegt de zelfzekere Skok. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: