Ga naar de inhoud

Vergeet Paul de Octopus: Neyar de Valk voorspelt Ecuador als winnaar WK-openingsmatch

 za 19 november 2022 13:57
Neyar is het Qatarese voetbalorakel.

Sinds 2010 kunnen we er niet meer om heen. Bij elk groot voetbaltoernooi is er wel een dier dat de juiste uitslagen voorspelt - of tenminste probeert. In de voetsporen van Paul de Octopus of Achille de Kat is er nu ook Neyar de Valk. De Qatarese vogel toonde wel niet veel vertrouwen in zijn thuisland voor de openingsmatch van morgen.

Wie herinnert zich Paul de Octopus nog? Het Duitse voetbalorakel maakte in 2010 furore door tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika alle wedstrijden van het Duitse voetbalelftal én ook de finale juist te voorspellen. Het dier uit het Sea Life Centrum van Oberhausen werd zo een wereldster.

 

Nadien kende Paul nog vele navolgelingen, zo ook in Qatar. De Qatari rekenen immers op valk Neyar om op het nakende WK voetbal wedstrijden juist te voorspellen. Het beest mocht zaterdag zijn zesde zintuig voor het laten spreken, over de openingsmatch tussen Qatar en Ecuador.

 

Helaas voor de Qatari toonde Neyar niet al te veel vertrouwen in een Qatarees succes. De valk had immers meer trek in het stuk vlees dat aan een Ecuadoraanse vlag hing ... Of Neyar het ook bij het rechte eind had, weten we morgen.