Ga naar de inhoud

Joos en Vandenbempt overschouwen kwartfinales: "Van Gaal heeft betere Messi al eens uit match gehouden"

 do 8 december 2022 15:58
Zaterdag staat Kyle Walker tegenover Kylian Mbappé.

Toen waren ze nog met acht. Vanaf vrijdag beginnen de kwartfinales op het WK. Ondanks een rustdag blikken Filip Joos en Peter Vandenbempt op het einde van de dagelijkse WK-podcast van De Tribune vooruit op de volgende vier duels.

Het begint vrijdag meteen met een knaller. Met Argentinië en Nederland ontmoeten twee voetbalculturen van het zuiverste water elkaar.


Vandenbempt: "Op papier is Frankrijk - Engeland de grootste affiche, maar toch kijk ik het meeste uit naar Argentinië - Nederland. Gaat Louis van Gaal er in slagen om Messi uit het toernooi duwen? Ik denk het niet, maar toch."

 

Joos: "Ik wil het toch nog zien. Van Gaal heeft al eens een veel betere versie van Messi helemaal uit de match gehouden in de halve finales op het WK in Brazilië."


"Oké, Messi speelde toen beter bij zijn club, maar het was niet de Messi die nu bij de nationale ploeg zijn land op de schouders neemt."


"Ik verbaas me er over dat iedereen er vanuit gaat dat Engeland zal sneuvelen tegen Frankrijk. Ja, Engeland begon slecht tegen Senegal. Maar heb je gezien hoe slecht Frankrijk begon tegen Polen?"

Ik kijk enorm uit naar het duel tussen Mbappé en Walker.

Filip Joos

"Ik kijk enorm uit naar het duel tussen Mbappé en Walker. Walker is de speler die het meest van iedereen zijn naam gestolen heeft. Ik denk dat het een duel in evenwicht wordt."

 

Vandenbempt: "Ik heb eerder gezegd dat het duel Mbappé-Walker eigenlijk Olympische Spelen zijn. Dat is een paar keer de 100m sprint tegen elkaar." 

 

"De Fransen hebben me tot nu verrast, want voor het toernooi dacht ik dat ze geen wereldkampioen konden worden door hun lange lijst aan geblesseerden." 

 

"Tchouameni en Rabiot blijven overeind. Mbappé is straffer dan verwacht en Griezmann neemt de rol over van Pogba voor de nationale ploeg."

Kan Marokko nog eens stunten?

Messi of Van Gaal? De winnaar van dat duel ontmoet Brazilië of Kroatië. Al verwacht Peter Vandenbempt niet zoveel van die strijd. "Kroatië is me toch wat tegengevallen."

 

Joos: "Maar daar heb je wel het duel tussen de Braziliaanse aanvalskracht tegen Gvardiol. Als hij nog een keer goed speelt, dan zet ik hem in het rijtje met Musiala, Mbappé en Bellingham. Zelfs voor Bellingham, in de top drie, want de Brit speelde ook twee mindere duels op het WK"

De Portugezen hebben een groter en breder arsenaal tegen Marokko dan Spanje.

Peter Vandenbempt

Marokko is de revelatie van het toernooi en kelderde dinsdag de ambities van grootmacht Spanje. Kan dat opnieuw tegen een andere topfavoriet, Portugal?

 
Vandenbempt: "De Portugezen hebben een groter en breder arsenaal om de manier waarop Marokko het heeft aangepakt tegen Spanje (met veel mensen achter de bal)  te bekampen. Dat wordt een andere soort wedstrijd. Portugal heeft ook betere verdedigers."


Joos: "Het is ergens mooi dat het programmeerbare gisteren geklopt is. Spanje speelt al jaren hetzelfde en wordt overal ter wereld geklopt. Sinds hun wereldtitel in 2010 hebben ze nog maar drie WK-matchen gewonnen."


"De Marokaanse bondscoach Walid Regragui is er opeens ingegooid, maar hij is niet zo maar iemand. Hij heeft echt veel knowhow. Hij heeft van een variatie aan spelers iets van gemaakt."