Ga naar de inhoud

WK-Podcast: “De positieve coachingsstijl van Gregg Berhalter, dat willen we”

 wo 30 november 2022 10:45

Met de VS en Nederland kennen we een nieuwe affiche in de 1/8e finales. In de WK-tribune zijn Aster en Filip vooral fan van het voetbal dat de Verenigde Staten op de mat leggen. Er wordt ook al vooruitgeblikt op de ontknoping in groep C én de levensbelangrijke wedstrijd van de Duivels.

De Verenigde Staten maken indruk op het WK. Na de gewonnen partij tegen Iran heeft het team van Gregg Berhalter zich geplaatst voor de 1/8e finales. Tegenstander? Nederland.

 

"Ik zat gisteren in het stadion tijdens de match VS- Iran", vertelt Filip Joos. "Ik ben grote fan van die ploeg. Het was wel weer zoals vaker op dit WK: goed in de eerste helft en nadien zakken ze wel wat weg."

 

"Het middenveld van de VS is voor mij een van de mooiste op dit WK. Adams is fantastisch, McKennie is dag en nacht verschil met hoe hij bij Juventus speelt en Musah is ook echt heel goed en bovendien nog maar pas 20 geworden."

 

"Ook Pulisic is heel goed bezig", gaat Joos verder. "Als je baas bent bij Chelsea dan neem je die toch apart om te vragen waarom hij het in Engeland niet zo kan doen?"

Het Amerikaanse middenveld is voor mij één van de mooisten op dit WK.

Filip Joos

De Amerikaanse ploeg staat onder leiding van Gregg Berhalter. Ook hij valt in de smaak bij Filip.

 

"Die is zo positief. Die zou ik echt willen. Er gaat wel eens iets mis bij hun voetbal, maar die is nooit negatief. Echt een topgast."

 

In de volgende ronde kijken ze Nederland in de ogen. Spelen ze nu flukser dan Oranje?

 

"Zeker, zonder twijfel. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze ook winnen."