Ga naar de inhoud

Villa Sporza gemist? Bekijk de beste fragmenten, met onder meer "de beste goal ooit"

 za 3 december 2022 23:38

Nu de knock-outfase op het WK op gang is getrapt, schakelen ook onze analisten een versnelling hoger. In Villa Sporza blijft geen enkele baltoets onderbelicht. Bekijk hier de beste fragmenten, van het belletje met Losada tot discussies over fenomenen Van Gaal en Messi.

Vidarsson: "Ik selecteer mijn zoon altijd"

Daley Blind scoorde tegen de VS, onder toeziend oog van vader Danny. "Zou jij je zoon selecteren voor IJsland, Arnar", vraagt Karl Vannieuwkerke.

 

"Altijd, zelfs al speelt hij niet goed", antwoordt de bondscoach.

"Beste goal ooit... Als het de bedoeling was"

"Ik kan er blijven naar kijken, maar vraag me nog steeds af: hoe kan dat?", zegt Franky Vander Elst. 

 

De Amerikaanse goal van Wright blijft hoofden breken in Villa Sporza. "Als dat de bedoeling was, is het de beste goal ooit."

Het fenomeen Louis van Gaal

Louis van Gaal blijft steeds zichzelf. Dat merken de tafelgasten in Villa Sporza ook. "Al is hij rustiger geworden", merken ze. Toch blijft het genieten om de uitspraken van de Nederlandse bondscoach.

"Messi weet wanneer het kan én moet"

Lionel Messi was de grote man bij Argentinië in zijn 1000e carrièrematch. 

 

"Hij weet perfect wanneer iets kan én moet", deelt Karl Vannieuwkerke. "Hij zal geen acties inzetten waarvan hij op voorhand weet dat ze nutteloos zijn", vult Franky Vander Elst aan.

 

"Maar de laatste 10 minuten ging hij toch flink tekeer", zegt Youri Mulder. De Argentijn rende zich te pletter voor zijn land.

Losada: "Met 1 goal verschil blijft het bibberen"

"Ik heb met mijn vrienden op dezelfde plek als altijd gekeken", zegt Hernan Losada in een videocall met de studio. "Voor het geluk."

 

"Zolang er maar 1 goal verschil was, bleef het bibberen voor ons. Maar iedereen is hier enorm blij dat we doorstoten. Claxonneren in de straten, staat niet op de planning."