Beste uit Villa Sporza: de vergissing van Martinez, Gjergja over de Kroatische volksaard en de ideale speler

  Eén dag voor België-Kroatië stond Villa Sporza voor een groot deel in het teken van die allesbepalende match voor de Rode Duivels. Karl Vannieuwkerke blikte vooruit met Heleen Jaques, Gilles Mbiye-Beya, Dennis van Wijk en Bob Peeters. Bekijk hier de beste fragmenten uit de uitzending.

  De Kroaat in Dario Gjergja

  MNM-presentatrice Dorianne Aussems ging bij Dario Gjergja peilen naar zijn gevoelens bij Kroatië-België. Gjergja is al meer dan 10 jaar basketbalcoach in België, bij Oostende en de laatste jaren ook de nationale ploeg. Hij vertelt wat Kroaten, en bij uitbreiding spelers uit de Balkan, onderscheidt van andere naties. Maar voor wie zal hij straks supporteren?

  Martinez geeft onbewust zijn eigen fout toe

  Dennis van Wijk was iets opgevallen aan het interview dat Ruben Van Gucht met Roberto Martinez had. De bondscoach onderstreepte hoe groot het verlies is van Amadou Onana, die geschorst is.

   

  "Het is dat die jongen nu plots onmisbaar genoemd wordt, terwijl hij tijdens de eerste match gewoon op de bank zat. Terwijl je elke week bij Everton kon zien hoe Onana gaten dichtloopt, het middenveld stoffeert,... Hetzelfde geldt eigenlijk voor Trossard, ook een man in vorm."

  De WK-ballen in het stopcontact

  Opvallend beeld: de ballen die voor ze het terrein opgaan, zelf ook een opwarming krijgen. Omdat er nu een elektrische chip inzit, moeten ze op voorhand goed opgeladen worden. De chip kon ook bewijzen dat Cristiano Ronaldo tegen Uruguay niet gescoord had.

  Veldbestormer zorgt voor acrobatie

  In diezelfde match tussen Portugal en Uruguay zagen we ook een eerste veldbestormer en blijkbaar heeft de security het de voorbije dagen een stuk lastiger, want ook in Frankrijk-Tunesië kwam een supporter het veld opgelopen. Hij vermaakte het publiek (maar niet de tv-fans, want alles werd uit beeld gehouden) met enkele spectaculaire turnoefeningen.

  Wouter De Smet in het spoor van de Rode Duivels: "We staan er alleen voor"

  Panel stelt zijn ideale speler samen

  Als afsluiter peilt Karl Vannieuwkerke nog naar de ideale speler in de ogen van de gasten aan zijn tafel. Niet 1 naam, maar wel een combinatie van namen op enkele (wisselende, zo blijkt) parameters.

  Het moment van Karl: de heldenrol van Szczesny

  Karl Vannieuwkerke stelde vast dat de Polen een grote kaars mogen branden voor hun doelman, die onder meer een penalty van Lionel Messi stopt. "Door Wojciech Szczesny staan ze in de 1/8e finales."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Villa Sporza

  Dagelijkse talkshow rond het WK voetbal in Qatar. Vanuit het 'Sporza Wintercircus' in Gent blikt Karl Vannieuwkerke samen met zijn gasten terug op de voorbije dag. Met uiteraard extra aandacht voor de Rode Duivels. Studiogasten zijn Heleen Jaques, Bob Peeters, Dennis Van Wijk en Gilles Mbiye-Beya.
  ma 21 november 2022 56 min