Ga naar de inhoud

Beste uit Villa Sporza: de vergissing van Martinez, Gjergja over de Kroatische volksaard en de ideale speler

 wo 30 november 2022 23:49

Eén dag voor België-Kroatië stond Villa Sporza voor een groot deel in het teken van die allesbepalende match voor de Rode Duivels. Karl Vannieuwkerke blikte vooruit met Heleen Jaques, Gilles Mbiye-Beya, Dennis van Wijk en Bob Peeters. Bekijk hier de beste fragmenten uit de uitzending.

De Kroaat in Dario Gjergja

MNM-presentatrice Dorianne Aussems ging bij Dario Gjergja peilen naar zijn gevoelens bij Kroatië-België. Gjergja is al meer dan 10 jaar basketbalcoach in België, bij Oostende en de laatste jaren ook de nationale ploeg. Hij vertelt wat Kroaten, en bij uitbreiding spelers uit de Balkan, onderscheidt van andere naties. Maar voor wie zal hij straks supporteren?

Martinez geeft onbewust zijn eigen fout toe

Dennis van Wijk was iets opgevallen aan het interview dat Ruben Van Gucht met Roberto Martinez had. De bondscoach onderstreepte hoe groot het verlies is van Amadou Onana, die geschorst is.

 

"Het is dat die jongen nu plots onmisbaar genoemd wordt, terwijl hij tijdens de eerste match gewoon op de bank zat. Terwijl je elke week bij Everton kon zien hoe Onana gaten dichtloopt, het middenveld stoffeert,... Hetzelfde geldt eigenlijk voor Trossard, ook een man in vorm."

De WK-ballen in het stopcontact

Opvallend beeld: de ballen die voor ze het terrein opgaan, zelf ook een opwarming krijgen. Omdat er nu een elektrische chip inzit, moeten ze op voorhand goed opgeladen worden. De chip kon ook bewijzen dat Cristiano Ronaldo tegen Uruguay niet gescoord had.

Veldbestormer zorgt voor acrobatie

In diezelfde match tussen Portugal en Uruguay zagen we ook een eerste veldbestormer en blijkbaar heeft de security het de voorbije dagen een stuk lastiger, want ook in Frankrijk-Tunesië kwam een supporter het veld opgelopen. Hij vermaakte het publiek (maar niet de tv-fans, want alles werd uit beeld gehouden) met enkele spectaculaire turnoefeningen.

Wouter De Smet in het spoor van de Rode Duivels: "We staan er alleen voor"

Panel stelt zijn ideale speler samen

Als afsluiter peilt Karl Vannieuwkerke nog naar de ideale speler in de ogen van de gasten aan zijn tafel. Niet 1 naam, maar wel een combinatie van namen op enkele (wisselende, zo blijkt) parameters.

Het moment van Karl: de heldenrol van Szczesny

Karl Vannieuwkerke stelde vast dat de Polen een grote kaars mogen branden voor hun doelman, die onder meer een penalty van Lionel Messi stopt. "Door Wojciech Szczesny staan ze in de 1/8e finales."